OVO JOŠ NISTE VIDELI: Ogromna ZMIJA se uvukla u malinjak u Užicu, UKOČILI SU SE kad su videli KOLIKA JE (VIDEO)

malinjak

Foto:Fejsbuk /printscreen

Meštani sela Volujac dobro su se isprepadali kada su u malinjaku ugledali ogromnu zmiju.

Duga više od tri metra zmija je “krstarila” malinjakom, a zbog njene dužine mnogi su je nazvali užička anakonda. Od otrovnih zmija u Srbiji prisutni su šarka i poskok, a ovaj video iz užičkog sela Volujac uplašio je mnoge.

[adsenseyu1]

Naime, na njemu se u malinjak uvukla ogromna zmija, a mnogi koji su pogledali ovaj video, nazvali su je “užička anakonda“. Na snimku ćete prvo videti njenu glavu, a potom celo telo koje je jako dugačko. Samo neko jako hrabar je smeo ovo da snimi, inače bi svako drugi pobegao glavom bez obzira.

Šta da radite ako ugledate zmiju?

Kada naiđete na zmiju, pre svega ne treba da paničite i pravite nagle pokrete. Napravite korak, dva unazad i obiđite je. Ako ne pokušavate da je uhvatite rukama, ili ne stanete na nju, zmija vas neće ni ujesti.

TRAŽILI GA BIA, CIA, MI6, A ON SE VESELIO U GUČI: Pogledajte dosad NEVIĐENU fotografiju, Ratko Mladić s društvom uživa dok ceo svet traga za njim!

Šta ako vas zmija ujede

Ako vas ujede šarka ili poskok, potrebno je što pre primiti serum koji se daje muskularno. Kao prvu pomoć potrebno je mesto ujeda podvezati, a podvez popuštati na svakih 20 minuta kako bi se omogućila cirkulacija; u protivnom, ako podvez ostane dva do tri sata, može doći do gangrene zbog nedostatka cirkulacije.

Ako je moguće, ujedena osoba ne bi trebalo da se kreće, jer to može da ubrza cirkulaciju i tako otrov brže raširi po organizmu.

[adsenseyu4]

(Dnevne.rs /Izvor: Telegraf/užiceoglasnatabla)

[adsenseyu2]