OVO JE VOZAČ AUTOBUSA SMRTI: Milan nije mogao na saslušanju da objasni zašto se snimci ne poklapaju sa njegovom izjavom

vozač

Foto: Facebook/Milan Zdravkovic-Cudo

On je priveden Osnovnom javnom tužilaštvu u Nišu gde je dao izjavu nakon čega mu je sudija za prethodni postupak Osnovnog suda u Nišu odredio pritvor do 30 dana

Niška policija uhapsila je Milana Zdravkovića (31) iz okoline Aleksinca, koga zovu Čudo, zbog teškog dela protiv bezbednosti javnog saobraćaja jer je 21. decembra prošle godine izazvao saobraćajnu nezgodu na pružnom prelazu u Donjem Međurovo čiji je bilans sedmoro mrtvih i tridesetak povređenih.

Kako saznajemo, on je priveden Osnovnom javnom tužilaštvu u Nišu gde je dao izjavu nakon čega mu je sudija za prethodni postupak Osnovnog suda u Nišu odredio pritvor do 30 dana.

Sergej Trifunović SKANDALOZNOM IZJAVOM pljunuo na srpsku tradiciju

Kako nezvanično saznajemo, Milan je tvrdio da je na pružnom prelazu zastao i pogledao levo i desno da vidi da li nailazi voz, nakon čega ga je kompozicija udarila. On nije mogao da objasni kako nije video lokomotivu koja mu je dolazila sa leve strane na kojoj je i sedište vozača autobusa.  Međutim, njegove navode osporili su snimci nadzorne kamere iz autobusa, na kojima se jasno vidi da uopšte nije pogledao da li je sigurno preći pružni prelaz.

nesreća

Foto: Telegraf

Za krivično delo koje mu se stavlja na teret zaprećena je kazna zatvora od jedne do osam godina.

(Dnevne.rs/Izvor: D.K., Telegraf.rs)