OVO JE TREBAO DA BUDE PRVI DATUM AGRESIJE: Znali smo da će nas NATO bombardovati godinu dana ranije! Imali smo SATNICE, SCENARIJE, SVE!

Klinton

Foto montaža: AP

Miroslav Marjanović Atos, kontraobaveštajac i diplomata otkrio je za Prvu tv da je poslat u Pariz sa zadatkom, gde je bio zaposlen kao politički savetnik ambasadora, a ustvari je prikupljao informacije i interna saznanja o namerama “protivnika”.

– To je metoda koja se danas praktikuje u celom svetu – objašnjava on.

On otkriva da je angažovao našeg, ali i francuskog državljanina Jugoslava Petrušića, koji je bio u poziciji kao aktivni pripadnik službe da dostavlja bitne informacije.

Jedna od njih bila je i da će biti rata, odnosno bombardovanja Jugoslavije. Prvo saznanje bilo je u aprilu 1998. godine, godinu dana pre!

Dragi čika Ramuše zovem se Milan, i danas bih napunio 18 godina…

– Agresija se u prvobitnoj varijanti spremala za 1.septembar 1998. godine. Američka služba je došla do saznanja da informacije cure iz NATO saveza, i zato je bombardovanje pomereno za proleće 1999. – tvrdi on.

FOTO: PRINTSCREEN

Odmah je javio da će nas “sigurno bombardovati”.  Kao građanin smatra da je ovo moglo da pomogne da se bombardovanje izbegne, ali o reakcijama političkog vrha na ovu informaciju ne zna mnogo jer je bio u Francuskoj i radio svoj posao.

Loše se oseća zbog toga što njegovo ogromno saznanje ipak nije sprečilo rat.

NEMA NAZAD, IZA JE SRBIJA! PRIČA O BITKI KOJA JE ODLUČILA RAT NA KOSOVU: Ispred naših bilo je 6.000 krvnika OVK, iznad NATO avioni, a haubice su tukle svuda…

Bilo je tu 188 gusto kucanih stranica materijala sa kompletnim scenarijama, planovima, satnicama, svedoči on.

(Dnevne.rs/Izvor: Kurir.rs)