OVO JE RAZLOG ZAŠTO SRBI NIKADA NEĆE PRONAĆI DRAŽIN GROB: Titov DRUG ni na SAMRTI nije priznao gde je SAHRANJEN ČIČA!

cetnik

Javni tužilac iz beogradskog procesa 1946. godine protiv Dragoljuba Mihailovića i ostalih kolaboracionista odneo je tajnu Dražinog groba zauvek sa sobom

Rehabilitacija četničkog đenerala Dragoljuba Draže Mihailovića ulazi u završnu fazu, a premanajavama sudskog veća Višeg suda u Beogradu presuda bi trebalo da se izrekne 14. maja 2015. godine. Telegraf.rs vam donosi priču o tome zašto još uvek Srbi ne znaju gde se nalazi grob Čiče!

[adsenseyu4]

Među skoro svim viđenijim Srbima dugo je vladalo mišljenje da je pored Tita i Krcuna jedini za grob Draže znao Miloš Minić, koji je bio javni tužilac na beogradskom procesu 1946. godine protiv Dragoljuba Mihailovića i ostalih kolaboracionista.

Foto: Wikimedia

Međutim sam Broz, kao ni Krcun nisu za svog života izneli u javnost najbolje čuvanu tajnu SFRJ, pa su sve oči bile uprte u Miloša Miniča, koji kako Telegraf.rs saznaje čak ni na samrti nije hteo da oda gde je sahranjen Draža.

Kako naš portal saznaje mitropolit Anfilohije je pred sam kraj života pokušao da umoli Minića da mu prizna gde je grob Dragoljuba Mihailovića, ali je ostao “praznih ruku”.

[adsenseyu1]

– Ušao sam u njegovu sobu, Miloš je ležao u samom njegovom pogledu bilo je jasno da me čeka težak posao. Kada sam pokušao da nametnem temu groba đenerala Draže, ustrelio me je pogledom i sve mi je bilo jasno. Ni na samrti nije želeo da izda ideale – rekao je Anfilohije svom prijatelju nakon posete Miniću, a saznaje Telegraf.rs.

Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Za grobom Dragoljuba Mihailovića traga se od pada komunizma u Srbiji, formirane su mnoge komisije, ali groba nema. Neke od lokacija koje su se često pominjale kada je u pitanju “večna kuća čiča Draže” su:

* Sajmište

* Ada Ciganlija

* Beli dvor

Foto: Miloslav Samardžic/Album đenerala Draže

Miloš Minić (1914-2003) je bio jugoslovenski komunistički političar, učesnik narodnooslobodilačke borbe i narodni heroj Jugoslavije. Neposredno nakon rata bio je javni tužilac na beogradskom procesu 1946. protiv Dragoljuba Mihailovića i ostalih kolaboracionista.

U periodu SFRJ je bio uticajan političar i vršilac najviših državnih funkcija. Bio je gradonačelnik Beograda, predsednik Srbije, premijer Srbije i ministar inostranih poslova Jugoslavije.

(Telegraf)

13 Comments on "OVO JE RAZLOG ZAŠTO SRBI NIKADA NEĆE PRONAĆI DRAŽIN GROB: Titov DRUG ni na SAMRTI nije priznao gde je SAHRANJEN ČIČA!"

 1. pametan covjek ,,,, kosti tog koljca trebaju biti date vukovima da ih glodju,,,,,,cime se srbi dice,,,,,,jednim koljcem ,,,,,,, nevjerovatno,,,,

  • Србски Четник | 7. April 2015. at 23:47 |

   Јебем ти маму комунистичку

   • Glupaku komunisti i jesu oslobodili balkan a ne Draza.Glup si u pm.

    • retarde mentalno obelileli vi komunisti ste ratovali protiv cetnika zajedno sa ustasama i fasistima nikad komunista nije potego obarac na fasistu ni obratno vi ste ratovali protiv srba i rusa vi ste jeli sirovo meso od mrtve dece cilj komunizma i fasizma je istrebljene hriscanstva u everopi bolesni partizanski fasisto

   • I jos nesto,,Crbski cetnice”Jebem ti uciteljicu koja te nije opismenila.Ne pise se Srbski nego Srpski,neznalico cetnicka.

  • 11 септембар | 10. April 2015. at 23:26 |

   Смраду …Хрвоје ујо мој, деда и отац су ти били злочинци !

 2. VELIKE VASKE SU POKREPALE OSTALE KOMUNISTICKE GNJIDE

 3. birac mile | 8. April 2015. at 15:48 |

  Znam gde su kosti Draze …nekad je Jovanka Broz dolazila u Pavlis a ona je znala lokaciju njegove humke ;bio sam mali i sluso sam razgovor koji su vodile zene .kako kaze stara izreka nevidis sumu kad ispred drveta stojis …

 4. Gavre Korac | 9. April 2015. at 05:12 |

  Za svakog normalnog srbina kosti onog tko je sakrio Drazine treba isto razbacati kao pasije ako su uopste tamo i zakopane!!

 5. Сања | 12. May 2015. at 16:55 |

  Дејан Лучић тврди да Дража није ни убијен. По његовим речима суђење је била парада, после које су Руси Дражу и Лера одвели у Русију. Можда због тога није могуће наћи његов гроб. Шта мислите о томе?

 6. otvori oči | 13. May 2015. at 07:23 |

  A baš bi trebali da poverujemo u Amfilohijevu priču,naročito posle onoga što je učinio Artemiju. Draža je simbol srpske slobode i ujedinjenja i nikome nije od srbomrzaca stalo da se otkrije njegov grob.

 7. Ljuba Zvezdarac | 13. May 2015. at 09:49 |

  Moj tetak Ljubo Lazarevski iz KNOJ-a sve je znao i odneo u grob. Vidim ga sedi u sudnici u drugom redu iza Draže. Ni Krcun, ni Minić , ni TETAK, ni da ZUCNU! Komunistički su to karakteri bre!

 8. o komunisti bice dana bice megdana kad cemo da vam pobijemo sve u familiji partizansko jedva cekam boj jedva cekam rat komunisti bice pokopani ko kerovi i preklani ko pilici smrta kazna odslusajte pesmu sisaj kurac jugoslavijo i bice vam sve jasno za to sto su vasi predaci uradili ispastacete vi komunisti mi cemo sad vas ubijati i pokopavati ko kerove bez krsta i spomenika i pisam vam se na petokraku ja volim kokardu

Comments are closed.