OVO JE NAJUNOSNIJA INVESTICIJA U SRBIJI? Kupiš za pet, prodaš za 50.000 EVRA, ali novi vlasnik ZARADI MILIONE (INFO)

zlato

Foto ilustracija: Dnevne.rs /pixabay

Da li znate kako uložiti pet hiljada evra i odmah zaraditi deset puta više?

U okolini Bora pronađen je recept za ovu alhemiju – jedan borski privatnik je od meštanina, čije se imanje nalazi na mestu budućeg rudnika zlata i bakra, za pet hiljada evra kupio svo zemljište i objekte koji su se nalazili na tom mestu.

[adsenseyu5]

Nakon toga je, za sumu od 52 hiljade evra, to imanje prodao kanadskoj kompaniji ”Nevsun”, koja je u okolini Bora pronašla jedno od najvećih nalazišta ovih metala na svetu, pa će po svoj prilici profit na tom nalazištu biti milionski.

ŽIVELA JE U BEDI I NEMAŠTINI: Uveseljavala je generacije, volela samo jednog čoveka, a ove reči GOVORILA KROZ SUZE!

– Borski privatnici se prosto utrkuju ko će kupiti više zemlje na mestu budućeg rudnika – kaže za ”Blic” izvor upoznat sa situacijom.

U okolini Bora, ne mestu budućeg rudnika, žive uglavnom stariji meštani, čiju neobaveštenost borski privatnici koriste i, po ceni daleko nižoj od tržišne, kupuju im kompletna imanja, koja posle prepodaju.

Regovao je i Aleksandar Milikić, predsednik opštine Bor, koji je ponudio stručnu pomoć meštanima okoline Bora, kako bi po realnoj ceni prodali svoja imanja.

-Dao sam nalog opštinskim stručnim službama da upute naše sugrađane kako da najpovoljnije prodaju svoja imanja, ali i da im pruže svu neophodnu pravnu i svaku drugu pomoć – kazao je Milikić i dodao.

[adsenseyu1]

– Cilj je da naši sugrađani ne prodaju svoja imanja po simboličnoj, već po realnoj ceni. Jer, reč je o ljudima čije prodice na tom mestu žive vekovima.

Predsednik opštine Bor dodaje i da je od predstavnika kanadske kompanije tražio da, ako se ustanovi da se lokalni aerodrom, koji je građen samodoprinosom, nalazi na mestu budućeg rudnika, sagrade novi i savremeniji aerodrom.

BRUTALNO PREBIJANJE NA PLAŽI U HERCEG NOVOM: Četvorica nasrnula na jednog (UZNEMIRUJUĆI VIDEO)

Jedno od najvećih nalazišta na svetu

Inače, kanadska kompanija započeće, do kraja godine, pripreme za otvaranje rudnika bakra i zlata u rejonu “Čukaru peki” kod Bora, a u toku je izrada studije izvodljivosti, dok će rudnik u potpunosti postati operativan 2021. godine, rekli su predstavnici “Nevsuna” u februaru.

Inače, po preliminarnoj ekonomskoj studiji, rađenoj po metodi poznatoj pod imenom “zrno graška”, vrednost ležišta kod Bora procenjuje se na – sedam milijardi dolara, pisale su Novosti.

OVAKO JE ŠERON STOUN ZAČEPILA USTA AMERIKANCIMA PRIČOM O SRBIMA I KOSOVU: „Odrasla sam na srpskoj …“ (INFO)

U preliminarnoj ekonomskoj studiji se navodi i da se troškovi otvaranja rudnika na potezu “Čukaru peki”, koje je od Bora udaljeno sedam kilometara, trebalo da iznose do – 500 miliona dolara! Takođe, nedvosmisleno se navodi da je to ležište, u ovom trenutku, najbogatiji svetski resurs bakra i zlata.

[adsenseyu4]

(Dnevne.rs /Izvor: S. G., Blic)

[adsenseyu2]