OVAJ HEROJ NIJE ZABORAVLjEN: Pogledajte mural posvećen pilotu Mehiću u Novom Sadu! (FOTO)

pilot

Foto: printskrin

NOVI SAD – Novosađani su pored šetališta kome su dali ime Omera Mehića, ovog puta ponovo odali počast poginulom pilotu.

Uz podršku i saradnju sa kolegama sa vojnog aerodroma Batajnica u ulici Pariske komune osvanuo je mural sa likom pilota Omera Mehića.

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić uručio je 7. maja 2015. godine supruzi nastradalog pilota Omera Mehića, Slavici Mehić, Zlatnu medalju za hrabrost „Miloš Obilić“.

[adsenseyu1]

Obrazloženje o odlikovanju Mehića pročitao je predsednik Komisije za dodelu odlikovanja Oliver Antić koji je rekao da su za Mehića prijatelji, kolege i poznanici imali samo reči hvale.

Major avijacije Omer Mehić nastardao je prilikom pada vojnog helikoptera koji se srušio nedaleko od aerodroma Nikola Tesla u Surčinu prilikom spasilačke akcije. U spasilačkoj akciji nastradalo je šest osoba i beba od pet dana.

U najvećoj helikopterskoj tragediji u Srbiji od 1996. godine poginuli su beba stara pet dana iz porodice Ademović, major Omer Mehić, kapetan Milovan Ðukarić, zastavnici Nebojša Drajić i Ivan Miladinović, anesteziolog Dževad Ljajić, inače rođak ministra Rasima Ljajića, i tehničar Miroslav Veselinović iz Novog Pazara.

[adsenseyu1]

(Dnevne.rs /Izvor: EPK)