OVA POSETA ĆE SE DUGO PAMTITI: ZAPAMTITE DOBRO OVOG ČOVEKA I STANITE U RED! Uskoro stiže u Beograd, a u Derventi je već napravio haos! (VIDEO) (FOTO)

dobrotvor

Foto: printskrin /youtube

Četvorodnevna, privatna, poseta prebogatog šeika Ujedinjenih Arapskih Emirata Derventi izazvala je nesvakidašnju pažnju, uzburkala duhove, ali i, između ostalog, mnogima donela sreću.

Više zlatnih satova, telefona i drugih dragocenosti, završilo je u rukama Dervenćana, kao lični dar šeika Taliba bin Sakr al Kašimija, a osim dece, koja su se tog dana zatekla na ulici, stari i nemoćni u Staračkom domu su počašćeni sa po 100 maraka. Takođe, šeik Talib bi trebalo uskoro da dođe i u višednevnu posetu Beogradu.Me

đutim, prvobitno je kao grom iz vedra neba Derventom odjeknula glasina da bi se u šeikovim rukama uskoro mogao naći hotel “Biser” u tom gradu, gde se gost iz Katara smestio sa saradnicima, ličnim kuvarom i obezbeđenjem. To su ipak negirali Mile i Branislav Nović, otac i sin, vlasnici hotela.

HOROR! SRBIN USMRTIO SEDMORO LJUDI, OD TOGA DVOJE DECE! Poslednji detalji jezive saobraćajne nesreće na auto-putu! (FOTO)

Tačno je da smo još ranije otvorili mogućnost prodaje hotela, ali tu ponudu nismo ni pomenuli, a kamoli o tome pregovarali, kako naš cenjeni gost ne bi, možda, pomislio da je naše gostoprimstvo i prijateljstvo proisteklo iz interesa”, kaže Mile Nović.

Mlađi Nović pojašnjava da je reč o uzvratnoj poseti šeika kojeg je on pre više meseci slučajno upoznao. Poseta Derventi je, zapravo, uzvratna za šeikovo izuzetno gostoprimstvo Novićima u Sarajevu.

Derventa ne pamti da je jedan takav gost, a pogotovo vladar, izuzetnom jednostavnošću, neposrednošću i širokim srcem, razgalio srca i naprečac pridobio simpatije njenih žitelja koji su ga upoznali”, priča Branislav. Svako dete koje je sreo celivao je u glavu, a korisnike Staračkog doma ljubio u ruku i, takođe, novčano častio.

U toj ustanovi kažu da nisu mogli ni da sanjaju da će ih “neko sa strane” izgrliti kao najrođenije, častiti “stotkom”, i to još šeik.

PISMO MAJKE IZ BEOGRADA OSNOVNOJ ŠKOLI IZAZVALO BURNU RASPRAVU NA DRUŠTVENIM MREŽAMA: Ja kao roditelj ne dozvoljavam da moje dete slavi Noć veštica na Svetog Luku koji se istog dana slavi kao krsna slava! (FOTO)

Naravno, darovao je i osoblje hotela, domaće obezbeđenje, a za najmlađe Noviće u Londonu su poručeni najnoviji telefoni.

Gradski zvaničnici došli neprikladno obučeni

Ipak, nije išlo sve tako bajno, saznaju Novosti.Neki gradski zvaničnici prvobitno su se pojavili u sportskoj i lovačkoj odeći.

Tek kada su im deca putem interneta proverila da je šeik Talib član porodice AlKašimi, vladara jednog od sedam emirata u sastavu UAE, sa mnogobrojnim objektima, ne samo u BiH, vratili su se nešto prikladnije obučeni.

brada

Foto: Youtube/Printscreen

Šeik Talib je prisustvovao kupu Dervente u latinoameričkim plesovima, zajedno sa čelnim čovekom opštine, Miloradom Simićem, koji je iznenada prispelom gostu poželio dobrodošlicu.

”Glumac Nikola Kojo se seli iz Srbije – i evo zbog čega ću u lice da mu iscepam kartu”

Šeik je rekao i da je očaran ljudima i gradom sa izvanrednim položajem, jednako udaljenim od prestonica kao što su Beograd, Zagreb i Sarajevo.

“Nadam se da ćemo u ovaj prelepi grad dovesti arapske investitore i turiste u cilju njegovog daljeg razvoja”, rekao je šeik.

Navodno, šeik će uskoro više dana boraviti i u Beogradu gde ćemu pomenuti Novići organizovati vožnju avionom iznad grada.

     

(Dnevne.rs /Kurir.rs/Izvor: Novosti.rs)