OTAC ZAKLAO SINA: Mladić iskrvario pred majkom (INFO)

samoubistvo

Foto ilustracija: Tanjug

Ivan Rašić (67) nakon svađe i tuče zario kuhinjski nož svom sinu Milanu (34) u vrat, mladić iskrvario naočigled oca i šokirane majke Milinke

KRUŠEVAC – Jao, tata, pa ti me ubi – zavapio je smrtno ranjeni Milan Rašić (34) iz Kruševice kod Kruševca, koji se stropoštao na zemlju, u neverici gledajući svog oca Ivana (67) s krvavim nožem u ruci.

[adsenseyu4]

Otac Ivan, ne verujući ni sam u ono što se dešava, stavio je krvave šake na lice i zaplakao. Ovo je epilog jučerašnje porodične tragedije, nakon koje je Ivan Rašić uhapšen zbog brutalnog ubistva svog sina Milana.

Gledala smrt sina

Milanova majka i Ivanova supruga Milinka vrištala je pred stravičnim prizorom. Ona kaže za Kurir da je pijani sin čekićem nasrnuo na oca.
– Teško mi je. Morate me shvatiti kao majku, užasno je ovo što se dogodilo u našoj kući. Imali smo problema s Milanom i ranije, ali sada se to pretvorilo u tragediju. Milan je došao oko dva sata posle ponoći kući očito pijan. Posvađali smo se i on je nasrnuo na mene. Suprug je skočio da me zaštiti. Milan je tad zgrabio kriglu i udario oca, a kad je ona pala, uzeo je čekić – priča očajna majka Milinka i dodaje:
– Pošto je procenio da će ga sin najverovatnije ubiti čekićem jer ga je udarao po telu i glavi, Ivan je uzeo kuhinjski nož. Ponovo su se rvali na stepeništu. Već iznemogao, Ivan je podigao ruku i zario nož Milanu u vrat. Probo ga je kroz usta i vrat.

Nasmrt ubodeni Milan je pao pored stepeništa, a njegov otac Ivan se zateturao i srušio. Iz ruke mu je ispao krvavi nož. Krvave šake stavio je na lice i zaplakao dok mu se sin gušio u sopstvenoj krvi. Majka Milinka je za to vreme pozvala Hitnu pomoć i policiju. Ivan se mirno predao.

[adsenseyu1]

Otac se žalio

Kako saznajemo, ubijeni Rašić je bio dobro poznat policiji. Patrole su ga često tražile i privodile zbog nasilja.
– Nije bio zaposlen. Družio se sa žestokim kruševačkim momcima po kafićima. Na njegovo ponašanje po selu se često žalio i rođeni otac, da mu je dojadio, moleći boga da njegovog rođenog sina neko ubije, što se na kraju i desilo, da bude ubijen od očeve ruke – pričaju meštani.

[adsenseyu5]

(Dnevne.rs /Izvor: Kurir.rs)

[adsenseyu2]