OTAC MONSTRUM KRVNIČKI TRESNUO BEBU O POD: Ćerkica (17dana) OSTALA BEZ OKA, lekari se bore za njen život

dete

Foto: printscreen/fejsbuk

Milomir Stanković (22) umalo je usmrtio svoju ćerku Milicu staru svega 17 dana kada ju je u noći između utorka i srede tresnuo o pločice nakon svađe sa taštom! Nesrećna bebica zadobila je jezive povrede i lekari se bore za njen život.

Incident se dogodio u selu Pambukovica kod Uba u porodičnoj kući Milomirove supruge Slavice Vasić (22), u kojoj je bračni par živeo sa Slavičinim roditeljima Zoricom i Živanom. Užasni slučaj dogodio se kada su Milomirovi roditelji Kala i Dragana došli na babine kod Vasića, priča za “Blic” Zorica.

– Prija Dragana započela je svađu sa mnom nakon što sam se sa ćerkom i unukom vratila iz Obrenovca. Govorila mi je da beba ne može da živi ovde jer izlazi dim iz “smederevca”, pa ovde nema uslova za život, a eto Milomir je živeo ovde – nije radio, mi smo ga hranili, pa mu ništa nije falilo. U Beogradu gde oni žive on nije imao uslova za život – priča Zorica u suzama.

[adsenseyu4]

Kako objašnjava za “Blic”, ona se tada suprotstavila i sporečkala sa Draganom.

– Milomir je tada, kao grom iz vedra neba, prišao i rekao da ne može više da živi sa mojom ćerkom i da hoće da uzme dete. Beba ima svega 15 dana, još uvek sisa, pa mu Milica i ja to nismo dozvolile. Počeo je da histeriše, lupio mi je šamar – priseća se Zorica.

Milomirov otac izveo je mladića napolje, ali se on ubrzo vratio i od bake (Zoričine tetke) koja je držala bebu oteo je i njome tresnuo o pod!

– Slavica se onesvestila, a ja sam uzela bebu u ruke i počela da je dozivam: “Milice, sine!”. Beba je jedva davala znake života. Bila joj je otekla glava, jedno oko joj je ispalo. Njegovi roditelji odvezli su nas do lekara, a Milomir je pobegao kod tetke. Molili su me da kažem da je beba pala iz kolica, ali ih nisam slušala. Odmah sam rekla doktoru kod kog smo bili dan ranije na redovnom pregledu šta se desilo sa bebom, i on je pozvao policiju – priča Zorica.

Valjevska policija odmah je uhapsila nasilnika, a prizor koji su zatekli u kući ostavio je bez reči i inspektore koji su se u radu “nagledali svega i svačega”.

Kako “Blic” saznaje, nakon prijema u Urgentnom centru u Beogradu, mala Milica je prebačena u Univerzitetsku dečju kliniku u Tiršovoj, gde se lekari bore za njen život. Devojčica je zadobila prelom lobanje, nagnječenje mozga i obilno krvarenje, kao i povredu oka. Radi se o teškim povredama mozga koje ugrožavaju život deteta.

– Novorođenče je primljeno na odeljenje neonatalne intenzivne nege 15. februara radi nastavka lečenja započetog u Urgentnom centru zbog posledica povreda glave zadobijenih 14. februara. Radi se o teškim povredama mozga koje ugrožavaju život deteta. Kontrolni CT mozga ne ukazuje na progresiju patološkog supstrata i za sada nije indikovano za neurohirurško operativno lečenje. Stanje deteta je jako teško – rekao je za “Blic” doktor Zoran Radojičić, direktor Klinike u Tiršovoj.

[adsenseyu1]

“Pitanje sata kada ćemo je izgubiti”

Slavičin otac Živan hitno je juče doputovao iz Beča u selo.

– Trebalo je da dođem tek u martu ili aprilu. Nisam ni video unuče. Umesto dete da krstim, ja ću izgleda morati da mu spremam sahranu. Lekari su nam rekli da je pitanje sata kada ćemo je izgubiti… Ja sam Milomira čuvao kao svog sina, a on tako da mi vrati. I da mi je udario ženu i dete – pa i da prećutim. Ali on ubi bebu koja ništa nije skrivila. Da sam bio tu, ne bih čekao policiju – ja bih mu presudio – rekao je Živan.

Tvrdio kod tužioca da mu je ispala

Nakon hapšenja, Milomir je negirao da je svoje dete bacio, već je policiji rekao da ga je ispustio. On nije sporio da se sukobio sa majkom svoje supruge, ali je negirao da je hteo da naudi tek rođenoj ćerkici.

– Krivična prijava je bazirana na iskazu tašte, tako da treba ispitati i ostale svedoke događaja o svim okolnostima, kao i njegovu suprugu. Nju sada nije moguće saslušati jer se sve vreme nalazi u šok-sobi sa detetom koje je životno ugroženo – kaže za “Blic” izvor iz istrage.

Posle saslušanja u Osnovnom javnom tužilaštvu na Ubu, sudija za prethodni postupak odredio je Milomiru pritvor do 30 dana.

[adsenseyu5]

(Dnevne.rs/Izvor:B. Bogosav, P. Vujanac, A. Đokić,Blic.rs)

[adsenseyu2]