OŠTRO REAGOVALA: Supruga ubijenog Ivanovića o HAPŠENJU SEKRETARICE SDP-a

žena

Foto: Fejsbuk

Supruga ubijenog lidera inicijative SDP Olivera Ivanović, Milena Ivanović, oštro je reagovala povodom akcije policije na Kosmetu, koja je privela sekretaricu te stranke, Silvanu Arsović.

– Upad u stranačke prostorije i privođenje sekretarice Silvane Arsović je dokaz javašluka i bezobrazluku Prištine. Silvana je jedan od najiskrenijih i najodanijih prijatelja Olivera Ivanovića i zato ovaj potez Prištine vidim kao njihovu nameru da iskoriste ovaj slučaj. Najoštrije osuđujem i očekujem da se ona koliko danas vrati svojoj porodici i svom sinu – rekla je Ivanović za “Novosti”.

Da podsetimo, tzv. kosovska policija upala je u prostorije i odvela Arsović, kako bi, navodno, dopunila izjavu koju je ranije dala. Prema nezvaničnom saznanju, Silvani Arsović određen je pritvor od 48 sati.

ŠEŠELJ UPOZORAVA ALBANCE: Ako dođe do SUKOBA nećete se dobro provesti, povratićemo celu teritoriju KiM

– Najnovijim hapšenjem i neosnovanim pritvaranjem naše sugrađanke Silvane Arsović, koja je poznata kao iskren prijatelj ubijenog Olivera Ivanovića, nastavlja se institucionalno nasilje i pritisak na Srbe na Kosovu i Metohiji. Cilj ovog neosnovanog lišenja slobode je pokušaj da se pažnja javnosti skrene sa odluke privremenih prištinskih institucija da se zabrani distribucija robe na severu Kosova i Metohije i time Srbima oteža život i građani zastraše i primoraju da napuste svoja ognjišta – navodi se u saopštenju Srpske liste.

Dodaje se da Srbi na Kosovu i Metohiji apeluje na sve međunarodne institucije da spreče nasilničko ponašanje privremenih prištinskih institucija prema Srbima jer su tenzije visoke a situacija kritična, te je nemoguće u ovakvim okolnostima sačuvati mir i prisebnost građana.

ŠAMAR SRPSKOM NARODU! Američki ambasador SRAMOTNOM izjavom o Kosovu RAZBESNEO javnost, pa podržao stvaranje VELIKE ALBANIJE?!

Istovremeno pozivamo građane da ostanu suzdržani na provokacije koje su svakodnevne, kako ne bi dali povoda za bilo kakvo nasilje nad našim narodom. Pravo na život i slobodu je nešto što nam pripada po svim međunarodnim normama, kao i pravo da budemo svoji na svojim ognjištima, navode iz Srpske liste.

(Dnevne.rs/Izvor: Novosti)