Oštar odgovor Vučića Evropskoj uniji: Ne možete mi naređivati šta da pričam i šta da radim!

premijer
Srbija podržava nezavisno i odvažno novinarstvo, kao i slobodu govora širom Evrope i van nje, i ta sloboda izražavanja je osnovni princip demokratije, saopštio je Aleksandar Vučić.

“Upravo zato, zaprepašćen sam činjenicom da Maja Kocijančič u ime EU pokušava da me ućutka, da mi zabrani čak i da odgovorim na pitanje novinara”, istakao je Vučić.

“Svestan činjenice da sam samo običan predsednik Vlade jedne geografski male zemlje, a da su gospođa Kocijančič i gospodin Davenport veliki i važni funkcioneri EU, nisam ni pomislio da će samo jedan moj mali, obični odgovor novinaru na konferenciji za štampu izazvati takav bes moćnih i značajnih ljudi”, naveo je Vučić.

Premijer je upitao Maju Kocijančič i Majkla Davenporta da li oni zabranjuju predsedniku Vlade Srbije da odgovara na pitanja novinara i da li pokušavaju da mu zabrane da javnosti Srbije saopšti da oni koje oni plaćaju ne govore istinu.

“I da li je sloboda svakojih reči dozvoljena vama, a sloboda istine i izražavanja istine nije dozvoljena nama običnim smrtnicima?”, upitao je Vučić.

[adsenseyu4]

“Uzgred, znajući kako i koliko su pod zaštitom oni koji su izgovarali neistine o Vladi Srbije, građane naše zemlje nisam ni obavestio da su ti, koji su kod vas pobedili po strogim procedurama, pokušali da natreraju Vladu Srbije da prihvati tendersku ponudu jedne zapadne kompanije koja je čak 23 miliona evra skuplja od ponude srpske kompanije. Za vas tričavih 23 miliona. Za mene i zemlju koju vodim velikih 23 miliona”, naveo je Vučić.

Istakao je da istinski veruje u evropske vrednosti i u vrednosti EU.

“Ali ne verujem da su su licemerje i laž, kao i progon onih koji slobodno misle i kojima ne možete da naređujete svaku reč i svaki potez, bilo kakva vrednost za koju se treba boriti. Moj izbor je, uprkos svim rizicima kojima se izlažem, a vaša reakcija to jasno potvrđuje, da budem slobodan i dovoljno odvažan da vodim nezavisnu i suverenu zemlju na putu ka EU”, poručio je Vučić.

“Uzgred, ako vam lično predstavljam smetnju jer neću da budem vaša lutka na povocu, već samo sluga građana Srbije, jasno me i nedvosmisleno o tome obavestite. I ne brinite, skloniću vam se sa puta, a znam da ima mnogo onih koji čekaju da ulogu potrčka i poslušnika istog sekunda preuzmu”, naveo je premijer.

[adsenseyu1]

(b92)

9 Comments on "Oštar odgovor Vučića Evropskoj uniji: Ne možete mi naređivati šta da pričam i šta da radim!"

 1. Apsolutno, BRAVO!

 2. Paa, mozda se i nasao politicar koji gleda dobrobit Srbije, a ne samo svoju.

 3. sta rade stari radikalski duhovi u njemu,tako i treba!

 4. Skuplja poene kod nas,al racun cemo mi platiti,obicni smrtnici

  • Milena Nikšić | 11. January 2015. at 00:57 |

   Janoš, nemojte se zanositi to što Vučić priča, da li kod nas je sloboda štampe i elektronskih medija, ajde napišite nešto, i biojte se za celu porodicu, pamet u glavu, jer Vojvodina je na redu kao i Kosovo <3

 5. Milena Nikšić | 11. January 2015. at 01:06 |

  Vučiću nemoj lagati, ti si izdajica, predao si Kosovo, sada ćeš da uvedeš sankcije Rusiji, i zaboravi na prijatelje, jer to nisu prijatelji EU NATO i SAD, jedino su nam Rusi braća, na kraju sam doznala da si se priključop Triaterali, zašto? ti možeš kada hoćeš, ali Pravoslavni narod ne želi, studirao si Pravo, pa ako neznaš pročitaj članak prof,SMILJE AVRAMOV. koju seni ceo svet, a tebi se smeju i ismevaju, što ne pitaš Devenporta šta on piše i izjavljuje njihovim novinama o Srbiji, sve najgore, a vlada sve toleriše, Vučiću narod je počeo zbog tebe da peni, idi lepo sa te fotelje nije ti Srbski narod to u amanet ostavio, ti si jedan diktator, a to što si pisao Devenportu i Maji Kocijančić. čista laž kod nas je mrkli medijski mrak, samo si ti svakih pola sata na PINKU, koje kome dužan pa tako postupa, izgleda da imate nešto zajedničko ti i Mitrović, kada nije mu ni sin uhapšen posle ubistva deteta, ni on posle Hajata <3

  • ZNAS STA GOSPODJO KOSOVO JE PRODATO ALI NIJE VUCIC NEGO TADIC I KAO VI KOJI SU PRISTALICE DSS!!!!!NEMAM VISE KOMENTAR NA OVAKE IZJAVE!

 6. Veselin Misic | 11. January 2015. at 02:13 |

  Доста нам је тих еуропских ругоба и наказа које су умислиле да смо ми (Срби) лутка на концу па да цимају а ми играмо !Поштујте нас да би смо вас поштовали !

 7. Jako prozirno i krajnje bezobrazno ut vrbuje sv,leaoje pozicije da bi prikrio svoju nesposobnost i promašaje.Tako se ne ponaša ozbiljan političar,.!

Comments are closed.