OSTADOH KAO SUVO DRVO U PLANINI: Gledao sina kako sam sebi REŽE VRAT, nije uspeo da mu podari još jedan život (FOTO)

otac

Foto: privatna arhiva

Nezapamćena tragedija dogodila se nešto pre 19 sati u kući Nikoline maćehe u Smederevskoj ulici naočigled njegovog oca Radomira

Tragična smrt niškog studenta Nikole C. sinoć je nožem prerezao sebi vrat, vozio je dva kilometra, a zatim se dotukao staklom od retrovizora.

Tragedija je mnogo ožalostila njegovu porodicu, ali i sve koji su ga poznavali.

Nezapamćena tragedija dogodila se nešto pre 19 sati u kući Nikoline maćehe u Smederevskoj ulici naočigled njegovog oca Radomira.

[adsenseyu4]

– Juče smo skoro čitav dan proveli zajedno, čak je došao kod mene na posao da vidi šta radim. Popodne sam otišao da platim struju, ali mi se on javio telefonom, uznemirio se što nisam došao kući, jer je bio mnogo vezan za mene. Večerali smo, ništa nije nagoveštavalo da će Nikola to sebi uraditi.

U jednom trenutku se savio i požalio se da ga boli stomak. I ja i žena smo ga pitali da li mu treba pomoć, a on je odgovorio : ” Opušteno”.

Foto: Privatna arhiva

Foto: Privatna arhiva

Sledeće što sam čuo bilo je krkljanje. Kada sam se okrenuo, video sam ga kako se reže po vratu nožem. Skočio sam na njega i uhvatio ga oko vrata, da bih zaustavio krvarenje i tada mu je iz ruke ispao nož.

Odjednom mi se istrgao, i bos potrčao prema autu dok je krv lila za njim. Video sam kako odmiče niz ulicu pa sam pozvao policiju i Hitnu pomoć – opisuje poslednje trenutke svog sina očajni otac.

Radomir kaže da je primetio da je Nikola u zadnje vreme bio uplašen, ali da nije ni slutio da će podići ruku na sebe.

Foto: Privatna arhiva

Foto: Privatna arhiva

– Nikola i njegova sestra su veoma traumatično doživeli smrt majke koja je preminula pre deset godina. Sećam se da me je na sahrani pitao da li sme da stavi ruke na njen sanduk, da se oprosti sa njom.

 

[adsenseyu1]

Borio se sa tim, mislio sam da će uspeti da to prevaziđe. Upisao je fakultet za pravo i bezbednost, u junu je trebalo da diplomira, nadao sam se da će sve biti kako treba – priča ožalošćeni otac.

Foto: Telegraf

Foto: Telegraf

Međutim, kako dodaje, Nikola je u poslednje vreme bio u velikom strahu da mu se nešto ne desi.

– Stalno mi je merio pritisak, noću je ustajao da vidi da li dobro spavam. Imao je običaj da mi sedne u krilo i govori :

– Ne znaš ti kako bi meni bilo bez tebe. Nadao sam se da će on mene da sahrani, a ja eto moram njega. Šta ću ja sinji kukavac, ostadoh kao suvo drvo u planini kazao je kroz suze otac nesrećnog mladića.

Foto: Telegraf

Foto: Telegraf

Komšije ove porodice kroz suze komentarišu tragediju.

– Nikola je bio “suvo zlato”, njegova sestra i otac takođe divni ljudi. Mnogo nam je žao što mu se to dogodilo , znamo da je patio za majkom ali nismo očekivali da će se odvažiti na ovakav potez – kroz suze priča jedna stanarka ulice u kojoj je živeo pokojni mladić.

[adsenseyu5]

Dnevne.rs/Izvor:D.R., Telegraf.rs)

 

[adsenseyu2]