OSNOVNA ŠKOLA MIKA PETROVIĆ ALAS U BEOGRADU DANAS JE ZATVORENA! Roditelji dobili SMS da ne šalju decu: Zaraženi instruktor plesa bio u Rusiji

tabla

Foto ilustracija: Dnevne.rs /pixabay

Nema ni zvaničnog obaveštenja zbog čega škola ne radi.

Osnovna škola “Mika Petrović Alas” u Beogradu danas je zatvorena, a kako se nezvanično saznaje, roditelji ove škole su obavešteni da decu ne šalju u školu jer je jedan od zakupaca plesne sale u ovoj školi navodno pozitivan na koronavirus.

Ekipa Kurira danas je tamo zatekla samo obezbeđenje, koje nije htelo pred kamere, a koje nam je samo kratko reklo da je škola zatvorena, da danas nema nastave, a da se ne zna do kada će biti zatvorena.

Nema ni zvaničnog obaveštenja zbog čega škola ne radi.

DANAS STIŽE 15.000 MASKI I SREDSTVA ZA DEZINFEKCIJU: Evo u kojim apotekama ih možete naći

Kako Kurir nezvanično saznaje, čovek koji je zaražen je se pre 7 dana vratio sa plesnog takmičenja u Rusiji, gde je bio sudija.Nakon povratka u Srbiju odmah je osetio neke simptome koronavirusa i nije dolazio uopšte u školu, niti na časove plesa, već je nekoliko dana ležao kod kuće. Onda je pozvao broj telefona gde zdravstveni radnici pružaju informacije o koronavirusu. Objasnio im je sve, a nakon toga je podvrgnut testiranju i otkiven je koronavirus. Škola se dezinfikuje iz predostrožnosti, saznaje Kurir nezvanično.

Radnici Zavoda za biocide i medicinska sredstva trenutno su u školi gde dezinfikuju sve prostorije.

     

(Dnevne.rs/Kurir)