“OPTUŽUJU NAS DA JE SVAKA NEDELJA KLJUČNA” Doktorka Darija objasnila zašto je svaki detalj bitan

doktorka

Foto: tanjug

– Mnogi nas optužuju da je svaka nedelja ključna, ali jeste tako – svaki dan je ključan – kaže ona.

– Stabilnost podataka ohrabruje, ali sad je potrebna maksimalna odgovornost, kaže u emisiji Fokus dr Darija Kisić Tepavčević.

Prema njenim rečima, od šeste do osme nedelje bio je ključan period u određenim zemljama. Ipak, navodi da epidemija ne može da traje beskonačno i da ima svoj početak i kraj, ipak to danas ne mora da prođe samo od sebe odnoseći brojne živote.

Ipak nijedan lek nije imao toliko učinka koliko socijalno distaniranje i pranje ruku.

POLICIJSKI ČAS ZA VASKRS: U kućama tri dana BEZ PREKIDA?!

– Nakon pet nedelja ne možemo biti sigurni da li je pik dostignut, ali ako bismo se ponašali neodgovorno, pik bi se desio – dr Kisić Tepavčević veruje da se sada ipak nalazimo u piku.

Više od 100 osoba je na respiratoru, ali se ona nada će se neki uspešno skinuti sa respiratora, ali je rizik za komolikacije veliki.

U Srbiji je danas procenat smrtnosti 2,49, manje je od jučerašnjeg procenta, ali koliko stvarno to se ne zna. Dr Kisić Tepavčević smatra da je niži, jer mnogi nisu testirani.Postepeno vraćanje u normalan život sledi u bliskoj budućnosti.

– Broji se u nedeljama – kaže.

doktorka

Darija Kisić Tepavčević, Foto: Printscreen/RTS

Ono što je, prema njenim rečima, sigurno jeste da život nakon ovog virusa neće biti isti. Dodaje da ide toplo vreme i da to ne odgovara virusu i to nam pogoduje.

– Vremensku odrednicu bih mogla da vam kažem, ali neću – kaže dr Kisić Tepavčević i objašnjava da se optimistične prognoze ne iznose zbog rizika da tako ne bude, jet nakon toga slede kritike.

 

(Dnevne.rs/Srbija Danas)