OPASNO NEVREME IZ BOSNE STIŽE U SRBIJU: Spremite se i pogledajte šta nas čeka (VIDEO) (FOTO)

nevreme

Printskin: Facebook/Zenicablog, Youtube/Edson Ba, Meteo Europe

Jači vetar je prvo doneo jaku kišu, a veliki tmurni oblaci su doneli grad i led, koji su naneli štete manjeg obima objektima na gradskim ulicama, zgradama i kućama

Veliko nevreme pogodilo je danas veći deo Bosne i Hercegovine, mesta Vraneš. Zenicu i okolinu. Loši vremenski uslovi stigli su iz Hrvatske i u Bosnu doneli grad veličine lešnika. Prema ranijim prognozama ovo nevreme trebalo bi večeras da stigne i u Srbiju.

Nakon jake kiše, grad Vareš zasuo je grad veličine lešnika. Komadi leda padali su i u Zenici, a iz Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona (ZDK) su saopćili da je blokiran put Vareš – Breza, te da mašine rade na raščišćavanju kolovoza.

[adsenseyu1]

Jači vetar je prvo doneo jaku kišu, a veliki tmurni oblaci su doneli grad i led, koji su naneli štete manjeg obima objektima na gradskim ulicama, zgradama i kućama.

Printskin: Facebook/Zenicablog

Led je padao desetak minuta i za sada dežurne komunalne ekipe nastoje da utvrde ima li u gradu većih šteta. Jaka kiša je u nekim delovima grada onemogućila saobraćaj, a radi se o lokalitetima gde redovno u slučaju veće kiše dođe do nakupljanja vode.

[adsenseyu1]

Na ulicama Zenice vlada vanredno stanje, u nekim delovima grada saobraćaj je blokiran.

Saobraćajnice u centru Zenice su poplavljene.

U pojedinim zgradama potopljene su podrumske prostorije, a od udara vetra polomljene su grane na drveću.

Nevreme je uzrokovalo prekid i otežano odvijanje saobraćaja na većini gradskih prometnica.

Printskin: Youtube/Edson Ba

Printskin: Youtube/Edson BaPrintskin: Youtube/Edson Ba
Popodne su se pojavile informacije da je poplavljen podrumski deo bolnice u Zenici. Usled jakog nevremena, kiše i grada došlo je do prodora vode i fekalija usled naglog priliva i začepljenja kanalizacionog sistema.Deo pacijenata je prebačen u druge sobe, a u toku je čišćenje i osposobljavanje prostorija u koje je prodrla voda.

(Telegraf.rs/ fokus.ba)