OGLASIO SE LOKA O INCIDENTU: Reper Rasta me je tukao ZBOG SVOG NEZNANJA

Rasta

Foto: Printscreeen/youtube

Slobodan – Loka Nešović, koga je prekjuče sa četvoricom momaka pretukao reper Stefan Đurić Rasta, kaže da je sve posledica nezadovoljstva izazvanog neznanjem o tome šta su zapravo autorska prava.

Vlasnik agencije za autorska prava “Mascom” Slobodan – Loka Nešović i jedan od voditelja emisije “Veče sa Ivanom Ivanovićem i muškarcima” povodom tuče koju je izazvao reper i suprug pevačice Ane Nikolić, Stefan Đurić Rasta, izdao je saopštenje za javnost u kojem objašnjava šta se i zašto se dogodilo pre dva dana u prostorijama njegove agnecije, posle čega je i završio u Urgentnom centru, a Stefan Đurić u policiji.

 

[adsenseyu4]

„U utorak, 18. aprila, Stefan Đurić Rasta je u pratnji četiri lica upao u prostorije ‘Mascoma‘, gde je naočigled 15 zaposlenih nasilnički uleteo u moju kancelariju i počeo da preti. Verbalno nasilničko ponašanje je eskaliralo u fizičko nasilje pomenute petorice nada mnom. Pregledan sam u Urgentnom centru, gde su mi ustanovljene povrede. U svoje ime i ime kompanije ‘Mascom‘ izražavam žaljenje zbog činjenice da je medijska eksponiranost kojoj smo izloženi usledila na ovakav nemio način, a ne usled primera uspešne saradnje sa hiljadama domaćih i stranih autora i izvođača, čija prava štitimo i zastupamo: od legendarnog Duška Radovića, Ljubivoja Ršumovića, Dragana Lukića i Isidore Žebeljan, preko Madone, pa sve do Sky Vikluha i Ramba Amadeusa i plejade ‘Vornerovih‘ autora i izvođača“, kaže se u saopštenju.

Nešović dodaje da je ceo incident zapravo, nezadovoljstvo prouzrokovano neznanjem.

„Oblast autorskog prava je kompleksna, a nezadovoljstvo učesnika u muzičkoj industriji i događaji ovog tipa su posledica neznanja i nepoznavanja materije. To očigledno nezadovoljstvo koje se javlja kod mnogih aktera muzičke industrije kod nas posledica je opšte neuređenosti sfere autorskog prava intelektualne svojine kod nas, za koju odgovornost snose mnoge institucije i pojedinci. Nadamo se da će branša i opšta javnost ovaj nemili događaj shvatiti kao poslednji poziv na rešavanje nagomilanih i očigledno urgentnih problema u ovoj oblasti. ‘Mascom‘ će, kao prvi korak na tom putu, krajem maja organizovati konferenciju za štampu na temu autorskog i srodnih prava“, kaže Slobodan – Loka Nešović u svom saopštenju.

Inače, Slobodan Nešović (51) školovao se u Beogradu i na Kipru. Diplomirao je komunikologiju i otac je dvoje dece. Od trinaeste godine svira u prvoj generaciji pank i nju vejv bendova “Urbana gerila”, “Defektno efektni”, “Berliner Strasse”. Najmlađi je učesnik antologijske kompilacije “Artistička radna akcija”. Radio je na Radiju B92 kao urednik i voditelj, potom emisiju „Videodrom“ na NTV Studio B, bio je deo tima radijske emisije “Buđenje”.

Na čelu je kompanije „Mascom“, regionalnog lidera u izdavaštvu i administraciji intelektualne svojine i autorskih prava. Od 2015. član je tima emisije “Veče sa Ivanom Ivanovićem”.

 

[adsenseyu1]

RASTINI INCIDENTI

Reper Rasta poznat je po diskutabilnom i incidentnom ponašanju. Uživa da se razmeće uživanjem u marihuani, pa tako često na Instagramu objavljuje fotografije na kojima je konzumira. Neretko ga i fotografi na ulici slikaju sa džointom. Posedovanje i distribucija marihuane u Srbiji su strogo zabranjeni. Za posedovanje manje količine opojne droge ili supstance koja se smatra drogom sleduje novčana kazna ili kazna zatvora od tri godine.

Takođe, pre nekoliko meseci mediji su pisali da je između Raste i njegove supruge Ane Nikolić došlo do fizičkog sukoba, međutim oboje su to demantovali.

(Dnevne.rs/Izvor:Blic.rs)

 

[adsenseyu2]

[adsenseyu5]