ODOBRILA DRŽAVA: Zaposleni u ovoj profesiji imaće UVEĆANE PLATE za 20 odsto (INFO)

pare

Foto: Telegraf

Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave prihvatilo je zahtev Mreže inspektora Srbije za povećanje plata inspektorima za 20 odsto.

To je izjavio komunalni inspektor Čačka Dragoman Paunović, koji je kazao da su danas dobili obavešenje da je prihvaćen zahtev inspektora za povećanje plata koji su izneli i obrazložili tokom učešća u javnim raspravama u Kragujevcu i Beogradu o nacrtu Zakona o zaposlenima u javnim službama.

[adsenseyu5]

Paunović je podsetio da je 800 inspektora u Srbiji potpisalo peticiju kojom su od nadležnog ministarstva zahtevali povećanje plata.

OVA MUSLIMANKA JE POSLALA SNAŽNU PORUKU DEVOJČICAMA U SRBIJI: Da li se slažete sa onim što je napisala? (VIDEO)

– Tražili smo da se u Zakonu o sistemu plata prizna pravo na korektivni koeficijent, odnosno pravo na uvećanu platu u iznosu od 20 odsto, zbog specifičnosti posla – rada na terenu i različitih rizika kojima su izloženi inspektori na radnom mestu – rekao je Paunović i dodao da je rasprava sa Ministarstvom državne uprave protekla korektno i konstruktivno.

TUGA: Zvezda serije “Žene sa Dedinja” umrla u 45. godini života (INFO)

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar izjavio je da će najveće povećanje plata u javnom sektoru dobiti zdravstvo. Kako se to uklapa sa projekcijama rasta plata ostalim profesijama u javnom sektoru.

VELIKI NEDELJNI HOROSKOP za period od 10. do 17. septembra 2017. godine (POSAO ,ZDRAVLJE, LJUBAV)

Ekonomista Milojko Arsić izjavio je da je povećanje od deset odsto iznad mogućnosti.

[adsenseyu4]

(Dnevne.rs/SrbijaDanas.com/Izvor:Agencije)

[adsenseyu2]