ODBAČENA OPTUŽNICA: Direktor KOSOVSKE POLICIJE PUŠTEN NA SLOBODU (info)

tužba

Foto: Dnevne.rs

Istraga protiv Nehata Tačija (40), direktora Kosovske policije za region Kosovske Mitrovice, obustavljena je i on je pušten na slobodu iz pritvora.

Tači je uhapšen na administrtivnoj granici sa južnom srpskom pokrajnom 29. septembra 2016. i sproveden u pritvor KPZ u Nišu na osnovu rešenja Višeg suda u Nišu o određivanju pritvora iz 2010, jer se nije odzavao na poziv kao osumnjičeni da je proterao porodicu Milivojević.

Advokat Sead Spahović, branilac Tačija, kaže da su sva tri člana porodice jasno rekla da njegov klijent nije čovek koji ih je proterivao.

[adsenseyu5]

– Jedan od oštećenih svedočio je i da su im policiji rekli da ih je proterao Nehat Tači, ali ga nije prepoznao kao čoveka koji ih je stavrno oterao. Očekujemo da odmah bude pušten i da tužilac odustane od daljeg krivičnog gonjenja. Njemu pritvor ističe 28. oktobra i nema nikakve potrebe da tamo bude još nekoliko dana – rekao je za “Blic” advokat Spahović.

Tači je, takođe, na saslušanju u Tužilaštvu za orgnizovani kriminal odbacio optužbe da je proterao porodicu Milivojević i ponudio je alibi da je tada bio u Kosovu Polju.

Ministarstvo inostranih poslova Kosova potvrdilo je danas da je direktoru Regionalne policije Kosova za jug Kosovske Mitrovice Nehatu Tačiju ukinut pritvor, javila je prištinska televizija KTV.

– Upravo su mi zvanično potvrdili oslobadjanje potpukovnika Nehata Tačija. On će se vrlo brzo pridružiti porodici – izjavio je ministar spoljnih poslova Kosova Enver Hodžaj.

[adsenseyu4]

Očekuje se da Tači vrlo brzo bude predat predstavnicima Kosova u Kancelariji za veze u Beogradu.

(Dnevne.rs /Izvor:V. Z. C.,Blic.rs)

[adsenseyu5]

[adsenseyu2]

[adsenseyu1]