NOVU DROGU IMATE U KUĆI: U kuhinji imate nešto čime vaša deca mogu da se drogiraju, a to niste ni znali! (INFO)

kasika

Biljni tamjan, oko koga se prethodnih dana digla velika buka jer su mladi počeli da ga koriste umesto marihuane, nije ništa drugo nego beli slez!

Biljkom koju ste do sad davali svojoj deci za iskašljavanje, moguće je i drogirati se, i to s opasnim posledicama!

Biljni tamjan, odnosno beli slez sa aromom vanile, na koji je pre nekoliko dana upozorila portparolka Hitne pomoći Nada Macura, može se nabaviti u mnogim prodavnicama kao osveživač prostorija.

Da li znate šta se desi kada pojedete beli luk na prazan želudac (INFO) (RECEPT)

Gram biljnog tamjana, koji neometano mogu nabaviti i maloletnici košta 1.300 dinara, a sadržaj i izgled dosta podseća na marihuanu. Koristi se tako što se smota u rizlu ili parče papaira, a onda zapali i puši kao cigareta.

[adsenseyu1]

Biljna mešavina belog sleza, crvene deteline, vanile i meda poznatija je i kao droga “spajs”, supstanca koja ima dejstvo slično psihoaktivnoj supstanci iz marihuane.

Foto: Wikimedia/Victor M. Vicente Selvas

Pušenjem ovog narkotika postižu se učinci slični konzumiranju kanabisa. Ista stvar je i sa “zmajem” koji se prodaje u obliku mirisnih štapića, a od ove droge najčešće stradaju unutrašnji organi, jer se u njoj nalazi egzotično bilje koje ima ekstrakte otrova.

[adsenseyu1]

Zbog ovoga, Ministarstvo zdravlja Srbije najavilo je hitno proširenje spiska psihoaktivnih kontrolisanih supstanci budući da je u poslednjih šest nedelja 25 mladih osoba zatražilo pomoć na VMA, jer su koristili biljni tamjan kao “legalnu zamenu” za marihuanu.

Oni su najčešće pušenjem konzumirali biljni tamjan, beli slez, crnu travu i “šarp bluberi”.

Foto: Wikimedia/BastienM

(Telegraf)

3 Comments on "NOVU DROGU IMATE U KUĆI: U kuhinji imate nešto čime vaša deca mogu da se drogiraju, a to niste ni znali! (INFO)"

 1. Ma sve razumem, strasno je, ali biljni tamjan… BILJNI? Mora biti da onda postoji i zivotinjski?!?!?

 2. ganja zakon | 20. April 2015. at 09:36 |

  Sve to nije tačno. U pitanju je čista hemija, samo je proizvođaču lakše da distribuira kao “biljnu mešavinu”.

 3. Glupost!
  U danasnje vreme biti novinar je apsolutno prosto,skola je nepotrebna,provera informacije je cak i nepozeljna.Vazno je staviti bombastican naslov,ili preneti sa najzucih novina-telegrafa.
  Da ste se malo informisali,saznali bi da su osvezivaci vazduha koji su se prodavali,a sad su zabranjeni,gore pomenuti beli slez i ostale biljke,bili natopljeni sintetickim THC-om,pa su imali rad slican marihuani.
  A gore pomenute biljke mozete pusiti do sutra,sve sto moze da vam se desi je-razocarenje.

Comments are closed.