NOVOSAĐANKA TUŽILA KOMUNALNOG POLICAJCA ZBOG VERBALNOG NAPADA: Od Prekršajnog suda je njoj stigla ŠOK KAZNA (INFO)

sud

Foto: Dnevne.rs /pixabay

Novosađanku Anu Vitomir verbalno je napao komunalni policajac van dužnosti M. K. kada je nepropisno parkirala automobil ispred kolskog ulaza u zgradu u Mornarskoj ulici kako bi odvela ćerku na trening.

Ona je tražeći zaštitu slučaj prijavila policiji, ali se našla u čudu kada je na sud pozvana u svojstvu okrivljene za remećenje javnog reda i mira.

– Imam dve ćerke od pet i devet godina i obe su bile sa mnom. Vozila sam stariju na trening i budući da smo kasnili, a da nigde u blizini nije bilo mesta za parking, zaustavila sam se ispred kolskog ulaza u zgradu i uključila četiri žmigavca. Odustali smo od treninga jer smo zakasnili i nije nas bilo možda desetak minuta. Kada smo se vratili M. K. nas je verbalno napao. Vređao me je, psovao, pljuvao i govorio da će mi izbušiti gume – priča za ’’Blic’’ Ana Vitomir.

Kaže da je prvo počela da se pravda što je to učinila, ali su se ćerke uplašile i počele da plaču, pa je prekinula svaku polemiku sa M.K., sklonila decu u kola i otišla kući.

OVO SU VELIKI GRESI KOJE SVI ČINIMO PREMA POKOJNIKU: Deo su običaja, a crkva ih strogo brani! (INFO)

– Kada smo stigli kući suprug je pozvao policiju i prijavili smo čitav slučaj. Posle izvesnog vremena stigao mi je poziv da se javim u sud i to u svojstvu okrivljene. Mislila sam da je neka greška. Međutim, ispostavilo se da se i meni sudi – priseća se Ana Vitomir u neverici.

Njoj je prošle nedelje stigla presuda Prekršajnog suda u Novom Sadu kojom su i ona i M.K. osuđeni za remećenje javnog reda i mira.

Kako se navodi u presudi u koju je ’’Blic’’ imao uvid, M.K. je kažnjen sa 8.000 dinara zato što je Ani rekao ’’đubre jedno bezobrazno, izbušiću ti gume’’, a Ana Vitomir sa 15.000 dinara jer mu je rekla ’’stoko jedna bezobrazna’’.

[adsenseyu4]

Dodaje se u presudi i da je M.K. tada delovao u svojstvu zamenika predsednika Skupštine stanara i da je njegova obaveza bila da Ani Vitomir ukaže na propust oko nepropisnog parkiranja.

Na suđenju je saslušan i komšija M.K. koji nije mogao da izađe kolima iz zgrade. On je tom prilikom izjavio da je ukazao komšiji da je ’’burno reagovao’’, da je čuo svađu, ali da nije mogao da razazna reči koje su okrivljeni upućivali jedno drugom.

– Ja nisam svadljiva i ne koristim reči koje mi se stavljaju na teret. Pogotovo ne pred decom. Ali, i tu neistinu da zanemarimo. Interesuje me kakvu poruku naše pravosuđe šalje narodu? Izgleda da uopšte nisam trebala da prijavim čitav slučaj. Deca su mi istraumirana, a ja ih učim da se obrate policiji čim imaju neki problem i da će ih policija zaštititi. Vidim sada kako su nas zaštitili policija i pravosuđe – priča nam Ana Vitomir u neverici.

Ona je nakon donošenja presude angažovala advokata Zvezdana Živanova koji kaže da je reč o klasičnom propustu policije.

– Policija je išla linijom manjeg otpora i napravila propust. Umesto da je podnela zahtev za pokretanje prekršajnog postupka protiv onog ko je vršio radnje narušavanje javnog reda i mira, u konkretnom slučaju protiv M.K., oni su podneli isti zahtev i za podnosioca prijave Ane Vitomir. A, ona nije tražila advokata jer je smatrala da nema potrebe za tim zato što je žrtva. Ona je tražila zaštitu, a ispala okrivljena – priča nam Živanov.

MARIJA KILIBARDA SPAKOVALA KOFERE I OTIŠLA OD SUPRUGA: Razvodi se poznata voditeljka?

Njega je Ana Vitomir ovlastila da podnese žalbu na presudu Prekršajnog suda u Novom Sadu i nada se da će je sud usvojiti.

– Ja praktično sada imam dosije u kome se navodi da sam pravila neki cirkus. Ispada kao da nisam smela da tražim zaštitu od policije. I čemu ja sada da učim decu? Nisu ona više tako mala i kako sada da im objasnim da nisam trebala da prijavim čiku koji je napao njihovu mamu? Prijavila sam nasilje a pred sudom sam ispala kriva. Nadam se da će se ipak sve to rešiti i da će pravi izgrednik biti kažnjen – zaključuje naša sagovornica.

(Dnevne.rs/Izvor:Z.Čonkaš,Blic.rs)

[adsenseyu1]

[adsenseyu2]