NOVOGODIŠNJA NOĆ SE PRIBLIŽAVA: Evo ko će i GDE svirati za doček u Beogradu

Foto: Dnevne.rs/pixabay

Foto: Dnevne.rs/pixabay

Nova godina u Beogradu biće dočekana uz Bajagu i Plavi orkestar ispred Narodne skupštine, ali to je samo jedna od oko 86 manifestacija koliko će ih biti organizovano od 15. decembra do 15. januara.

Zagrevanje za doček Nove godine počeće 29. decembra na Savskoj promenadi kada će nastupiti Tropiko bend, Kiki Lesandrić i Piloti.

[adsenseyu4]

– Već dan kasnije na Trgu Nikole Pašića, ispred zdanja Narodne skupštine, posetioce će zabavljati Aca Lukas i Bijelo dugme – najavio je gradski menadžer Goran Vesić

Za sjajnu atmosferu u najluđoj noći biće zaduženi Plavi orkestar i Bajaga, a oni će Beograđane i sve koji budu došli zabavljati takođe ispred Narodne skupštine.

– Mnogo mi je drago da posle dužeg vremena sviramo u našem gradu. Prvo će svirati Plavi orkestar, a mi smo u terminu kada pada Nova godina, pa prekidamo koncert vatrometom i zato spremamo potpuno drugačiji program. Mislim da će ovo biti jedan pravi, dobar novogodišnji koncert – rekao je Bajaga.

Kiki Lesendrić će biti zadužen za prednovogodišnju atmosferu.

– Nekoliko puta smo svirali ispred Skupštine. Mi ćemo ove godine na promenadi i napravićemo lep koncert. Zaista je lepo biti u svom gradu kada se slavi i kad je u celom gradu radost – rekao je Kiki Lesandrić.

Nova godina će Grad Beograd koštati između 45 i 60 miliona dinara, i biće organizovano oko 86 manifestacija između 15. decembra i 15. januara.

– Mi Novu godinu posmatramo kao investiciju. Gledali smo da Beograd ima najbolju ponudu u celom regionu – rekao je gradski menadžer Goran Vesić.

Kako je najavljeno na današnjoj konferenciji, za najmlađe će biti organizovana i Dečja Nova godina na Beogradskom sajmu, u okviru 39. Novogodišnjeg festivala koji počinje 16. i traje do 30. decembra, a ulaz na sajam će biti besplatan.

– Svakog radnog dana od 11 sati biće organizovane predstave i besplatan prevoz za decu iz vrtića. U popodnevnim satima će se program nastavljati, i to od 16 i od 18 sati. Gosti su poznati izvođači kao što su Minja Subota, Boda Ninković, Peđolino, glumci za decu… – rekla je Leontina Vukmanović iz Dečjeg kulturnog centra Beograd.

[adsenseyu1]

Ona je najavila da će 21. i 22. decembar, u DK centru biti održana i dva koncerta za decu i roditelje gde će nastupati Jelena Tomašević, Sergej Ćetković, Željko Vasić, Bojana Stamenov, Minja Subota i Nevena Božović.

Tradicionalna Trka deda mrazeva kroz Ulicu kralja Milana biće i ove godine organizovana 25. decembra.

U sklopu 86 manifestacija, nalazi se i “Trg otvorenog srca” koji će trajati od prvog decembra do prvog februara.

– Na Tgru otvorenog srca biće prisutne zanatlije, prodaja igračaka, hrana… Biće postavljeno i 20 kućica gde će se izlagati tradicionalne rukotvorine – rekao je Goran Vesić.

Takođe, prvog januara biće upriličena i manifestacija Ulica otvorenog srca, kada će Beograđani na svim gradskim opštinama moći da uživaju u prazničnom raspoloženju.

Gradski menadžer je najavio i da će sedmog januara na Trgu republike u sklopu manifestacije “Trg otvorenog srca” biti tradicionalno lomljenje česnice.

[adsenseyu5]

(Dnevne.rs /Izvor:Andriana Janković, Blic.rs)

[adsenseyu2]