NOVI ZAKON O SAOBRAĆAJU: Vozači, više nećete smeti da radite ništa od ovoga! (INFO)

alko test

Foto: Tanjug/MUP Srbije

Hoćemo da ljudi postanu svesni da uopšte ne konzumiraju alkohol i da time pogoršavaju i svoju i bezbednost drugih učesnika u saobraćaju”, rekao je Stefanović.

Osim tih izmena, zakom će biti predviđeno i pooštravanje kazne za vozače koji “nasilnički voze”, odnosno koji voze sa prekoračenjem brzine sa više od 90 kilometara u gradu, preko 220 kilometara na sat na autoputu, pretiču preko pune linije…

[adsenseyu5]

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović najavio je danas da će se izmene i dopune Zakona o bezbednosti saobraćaja, koje će između ostalog uvesti i pooštravanje ograničenja dozvoljene količine alkohola u krvi na 0,2 promila, za 15-ak dana naći pred vladom, a za mesec ili dva ući u skupštinsku proceduru.

OBUKLI I SPREMILI IVANKU ZA SAHRANU: Kada su pomerili poklopac kovčega, svu su se zaledili od šoka!

Dobro se neće provesti ni oni koji jurcaju pored škola. Kako je ministar Stefanović najavio, od kraja avgusta i tokom celog septembra biće pojačana kontrola saobraćaja pored škola.

On je rekao da će policija upozoravati sve vozače kako da voze i kažnjavaće ih, a raznovrsnim aktivnostima MUP će pokušati i da utiče da vozači da shvate “važnost života naše dece”.

[adsenseyu1]

Ministar je rekao i da je to Ministarstvo iniciralo pilot projekat, zajedno sa Ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, tokom kojeg će učenici četvrtog i šestog razreda osnovnih škola učiti o bezbednosti u saobraćaju, bezbednosti na internetu, ali i vršnjačkom nasilju, zaštiti od požara, zemljoitresa i uopšte o radu policije.

3.000 ZA GOSPODINA, DVE ZA GOSPOĐU I POSAO ZA SINA: Ovako Palma ekspresno rešava velike probleme građana Jagodine (VIDEO)

“Bitno je da kroz edukativni rad ukažemo deci šta ih čeka na putevima i uopšte.

ŽIVOT PREPUN BOLA: Majka joj umrla prerano, dobijala dnevno 50 pretnji smrću, na kraju je proterana iz Hrvatske!

To je kompleksan rad i očekujem da će i nastavnici i roditelji shvatiti zašto je to važno i da deca budu bezbedna”, rekao je Stefanović.

(Dnevne.rs /Kurir)

[adsenseyu4]