NOVI UDAR NA NOVČANIK VOZAČA: Do kraja 2017. obavezna zamena REGISTARSKIH TABLICA i dodatni troškovi (INFO)

auto

Foto: Telegraf

Sledeće godine zvanično ističe rok trajanja od sedam godina registarskim tablicama. Njihova zamena će vozače dodatno koštati oko 4.000 dinara.

Pored finanijskih izdataka, vozači će morati da spreme gomilu papira, da popunjavaju formulare i uplatnice i čekaju u redovima.

Ovu promenu predviđa član 55 Pravilnika o registraciji motornih i priključnih vozila gde stoji da tablica mora da se promeni kada protekne sedam godina od izdavanja, a nove tablice su počele da se izdaju od 1. januara 2011. godine.

[adsenseyu4]

Zavod za izradu novčanica, deo Narodne banke Srbije je mogao da garantuje za funkcionalnost sedam godina jer sedam godina predstavlja garanciju proizvođača folije nanaete na tablicu da će u tom periodu zadržati potrebnu čitljivost, vidljivost i prisustvo zaštitinih elemenata.

 

U Ministarstvu unutrašnjih poslova kažu da rok za zamenu počinje 1. januara 2018. godine.

– Prilikom zamene izdaju se nove tablice s drugim registarstkim oznakama, nova saobraćajna dozvola i registraciona nalepnica.

auto

Foto: printscreen/youtube

Milan Vujanić, profesor Saobraćajnog fakulteta smatra da nema potrebe da ljudi “prolaze mučnu, dugu i skupu proceduru”.

– Policija treba da napravi noe tablice i da pozove građane da ih preuzmu, kao kad ih izgubite, na primer. Ne da vam daju tablicu s novim registarskim oznakama i novu saobraćajnu. To je maltretiranje dva i po miliona vozača jer nekoliko njih neće da radi svoj posao – ističe Vujanić.

[adsenseyu5]

(Dnevne.rs /Izvor:Telegraf.rs)

[adsenseyu2]

[adsenseyu1]

1 Comment on "NOVI UDAR NA NOVČANIK VOZAČA: Do kraja 2017. obavezna zamena REGISTARSKIH TABLICA i dodatni troškovi (INFO)"

  1. 3HbhI8 I was recommended this web site by my cousin. I am not sure whether this post is written by him as nobody else know such detailed about my trouble. You are wonderful! Thanks!

Comments are closed.