NOVI SKANDAL U BOLNICI: Lekar joj rekao da ima hemoroide i poslao je kući, posle dve nedelje Dragana iz Bora UMRLA JE U NAJSTRAŠNIJIM MUKAMA

Banja

Foto: Dnevne.rs

Dragana Bugarinović (45) iz Bora umrla je 12. oktobra od sepse, odnosno trovanja krvi, u Kliničkom centru u Nišu, gde je hitno transportovana iz bolnice u Boru.

Lekari u Nišu, kako su naveli za “Blic”, utvrdili su da je Dragana imala jaku infekciju debelog creva, koja se proširila na noge, operisali su je, ali i posle svih napora da joj spasu život, ona je je bila u komi i na kraju je preminula.

Kako “Blic” saznaje, tim povodom će Ministarstvo zdravlja uputiti Zdravstvenu inspekciju u Opštu bolnicu u Boru kako bi se utvrdili svi detalji u vezi sa lečenjem te pacijentkinje.

Istovremeno, kako za “Blic” kaže dr Goran Joksimović, direktor borske bolnice, tamo već traje unutrašnji stručni nadzor, odnosno komisija utvrđuje šta se zbivalo otkako se Dragana prvi put javila u tu ustanovu na lečenje.

Sa druge strane, suprug preminule Dragane Željko Bugarinović (51) sumnja da je njegova supruga žrtva lekarske greške.

Kako on navodi za “Blic”, Danijeli se prvi put “slošilo” 25. septembra, kada se požalila na bolove u donjem delu kičme.

Jaki bolovi i visoka temperatura, a dijagnoza: hemoroidi

– Otišli smo u Hitnu službu Doma zdravlja, gde je primila injekcije. Međutim, bolovi nisu prestajali, a ona je dobila i temperaturu. Preko dana – 37 stepeni, a uveče 39, čak i do 41.

Doktorka Danica Grujičić: Oni koji tvrde da bombardovanje nije izazvalo VEĆI BROJ OBOLELIH OD RAKA nikada nisu lečili nijednog pacijenta sa onkološkog odeljenja!

Sledećeg dana, 26. septembra, dobili smo uput za hirurga u Opštoj bolnici u Boru jer je postojala sumnja da moja supruga ima upalu debelog creva. Narednog dana, a nakon pregleda, konstantovano je da ima hemoroide i zakazno joj je snimanje za 8. oktobar – priča Bugarinović za “Blic”.

“U kolima joj davali injekciju, nisu nam dali ni da uđemo u bolnicu”

Prema njegovim rečima, njegovoj supruzi bilo je jako loše te je nastavio da je svakodnevno vodi kod lekara u Hitnu, gde su joj davali injekcije.

– Rečeno mi je još koje lekove da joj uzmem i dam da pije. Danijeli je, potom, 5. oktobra otekla leva noga. Pozvao sam Hitnu službu da dođu jer se ona teško kretala. Oni su mi odgovorili da je dovedem sam. Kada smo stigli, povukli su joj helanke i dali injekciju u kolima. U subotu ujutru otišli smo na Trijažno odelenje borske bolnice i tamo su joj dali infuziju. Onda je Danijela smeštena na odeljenje neurohirurgije. Pošto ju je hirurg pregledao rečeno mi je da nije ništa opasno i da će sve biti u redu – priča Željko.

On ističe da je njegova supruga premeštena na Intenzivno odeljenje hirurgije, ali da njoj i dalje nije bilo dobro.

Danijela više nije mogla da priča

– Stanje joj je bilo sve teže. Nije više mogla da priča, da jede. Onda mi je hirurg saopštio, 8. oktobra, oko 12 časova, da se stvar iskomplikovala i da će da je transportuju u Klinički centar u Nišu. Tamo su mi doktori rekli da će da je operišu. Uveče su me obavestili da je sepsa zahvatila nogu.

Sve do 12. oktobra moja supruga bila je u komi i na aparatima, a stanje je bilo nepromenjeno. U petak, 12. oktobra, saopštili su mi da je, nažalost, i pored borbe lekara da joj sačuvaju život, Dragana preminula – dodaje naš sagovornik.

KC “Niš”: Primili smo pacijentkinju u teškom stanju

U Kliničkom centru u Nišu potvrđuju za “Blic” da su 8. oktobra primili pacijentkinju Draganu Bugarinović iz Bora, u jako teškom stanju, nakon čega je operisana.

– Odmah nakon prijema u Urgentni centar utvrđeno da je u stanju takozvane teške septične kome, a koja je nastala zbog jake i teške infekcije tkiva debelog creva.

Ona se tokom lečenja u drugoj zdravstvenoj ustanovi proširila i na noge.  Odmah po prijemu, pacijentkinja je hitno operisana i nakon toga smeštena u intenzivnu negu Klinike za anesteziju i intenzivnu terapiju – navode za “Blic” u KC “Niš”.

POTRESNO PISMO ANE SOFRENOVIĆ O ŽIVOTNOJ DRAMI: “Drage ćerke, mama USKORO gubi sve”

Kako tamošnji lekari dodaju, Dragana je bila u izuzetno teškom stanju zbog čega je priključena na aparat za veštačku ventilaciju i nije se budila iz kome.

– Istovremeno, pacijentkinja je dobijala svu neophodnu antibiotsku i drugu terapiju, ali i krv. Narednih dana, uz svakodnevno previjanje rana, rađene su joj analize krvi, čiji su rezultati pokazivali da je infekcija i dalje vrlo jaka. I pored svih napora lekara, pacijentkinja je, nažalost, 12. oktobra preminula – ističu u KC “Niš”

U Boru traje ispitivanje slučaja

Dr Goran Joksimović, direktor Opšte bolnice u Boru, kaže za “Blic” da u ovom času ne može da daje komentare o slučaju preminule pacijentkinje jer je naložio takozvani unutrašnji stručni nadzor, odnosno ispitivanje svih činjenica u vezi sa lečenjem preminule.

– Uz to, očekujem dolazak Zdravstvene inspekcije koja će da uradi svoj posao. U ovoj fazi nemam ingerencije da bilo šta komentarišem – naveo je on za “Blic”.

Ministarstvo zdravlja: Šaljemo inspekciju u Bor

U Ministartvu zdravlja kažu za “Blic” da će odmah poslati zdravstvene inspektore da ispitaju šta se desilo u ob “Bor”.- Za sada ne možemo ništa da komentarišemo dok Zdravstvena inspekcija ne ispita čitav slučaj i ne dobijemo njihov nalaz o lečenju preminule pacijentkinje – kažu u Ministarstvu.

Sahranjena je 14. oktobra

Dragana Bugarinović je 14. oktobra sahranjena na groblju u Brestovcu. Iza sebe je ostavila supruga i dva sina.

(Dnevne.rs /Izvor: R.Briza / B.Janačković , D. Kecić, Blic)