NOVI DETALJI ZLOČINA KOD MLADENOVCA: Unuk ubica koji je, posle žurke, krenuo u krvavi pir, ocu sipao otrov u kafu?!

zlocin

Foto: P. Milošević

Posle brutalnog ubistva Miroslave Ranković koju je izbo Miljan Ranković u selu Rabrovac . Sa društvom se veselio i pio sat pre zločina. Nakon što je ubio babu kuću polio benzinom i zapalio

MILjAN Ranković (23) iz mladenovačkog sela Rabrovac, koji se tereti za surovo ubistvo babe Miroslave Ranković (69), kako saznajemo, pre krvavog pira pravio je veliku žurku u porodičnom domu. Iako mu je otac nedavno umro, on se sa prijateljima veselio do kasno u noć, a kada su se svi gosti razišli, uzeo je nož i nasmrt izbo nesrećnu staricu. Njeno telo je tada zapalio u pokušaju da prikrije tragove zločina.

Kako kažu meštani Rabrovca, Miljanov otac Zoran je umro pre manje od 40 dana, ali to nije sprečilo mladića da napravi veselje u porodičnom domu.

– U subotu veče je došao sa drugarima kući, a kasnije je trebalo da im se pridruže neke devojke – rekao nam je jedan od Miljanovih komšija. – Glasno su puštali muziku, pevali, pili, možda se i drogirali. Društvo se razišlo oko jedan posle ponoći, a već oko dva sata izbio je požar.

Tada je Miljan, kako priča njegova strina Marina, potpuno go dotrčao do njihove kuće i zavapio za pomoć. Najviše je kako vele komšije, brinuo za babu, koja je ostala u sobi. Međutim, kada je požar konačno ugašen, u jednoj sobi pronađeno je Miroslavino telo.

[adsenseyu1]

SESTRA OČAJNAMILjANOVA majka i otac razveli su se pre više od dve godine. Ona sada živi u Austriji i do ponedeljka, kada joj je sin uhapšen, bila je u Srbiji na odmoru. – Majka se poslednja videla sa Miljanom. Ona ga je odvezla na previjanje, a onda i da da izjavu u policiji. Žena je posle toga otputovala – kaže strina Marina. Miljanova sestra Marija pak, udata je i sa porodicom živi u susednom selu. – Marija je očajna od smrti oca Zorana. Sad, kad se desilo sve ovo sa babom, odnosno sa Miljanom, potpuno je slomljena. Stalno je na lekovima za smirenje i ne može da dođe sebi – kaže strina.

– To je bio strašan prizor. Nesrećnicu su izneli u kesi. Miljan je plakao… – priseća se Marina.

Ubrzo je obdukcija tela pokazala da se u kući dogodio stravičan zločin, pa je Miljan pozvan u policiju na razgovor. Kad su mu predočeni dokazi, on je u prvom trenutku negirao da ima bilo kakve veze sa smrću svoje babe. Čak je dobrovoljno otišao i na poligraf, ali je pao na svim pitanjima. A onda su ga inspektori “slomili”, pa je na kraju sve priznao.

Policija je nakon toga ponovo došla u kuću gde je izgorela Miroslava Ranković i ponovila uviđaj.

– Tu je nađena Miljanova majica sa tragovima Miroslavine krvi, koju je verovatno, u panici, negde bacio i zaboravio – rekao nam je izvor blizak istrazi. – Saznali smo da je on, pošto je babu usmrtio na spavanju, otišao da se istušira, kako bi sa sebe sprao krv i uklonio dokaze. Onda je zapalio kuću i svoju garderobu, ali majica nije izgorela.

Istraga je pokazala i da je Miljan najpre benzinom polio ulazna vrata od kuće, pa unutrašnjost, odnosno hodnik koji vodi sve do babinog kreveta.

Miljanova strina Marina kaže da je potpuno šokirana brutalnošću zločina jer je Miroslava obožavala unuka.

– Miljan je bio njeno sve. Ipak, nije bila retkost da se posvađaju zbog novca – kaže Marina.

Unutrašnjost doma porodice Ranković posle požara

Komšije pričaju da se često svađao i sa, sada, pokojnim ocem. Njemu je inače majka Miroslava, posle smrti supruga, ostavila veliki imetak, imanje, kuću i sve što imaju.

Viši sud u Beogradu Miljanu je odredio pritvor do 30 dana. Kako je obrazloženo u nadležnom tužilaštvu, on će ostati iza rešetaka zbog “težine izvršenog dela, zaprećene kazne od 40 godina zatvora, mogućnosti uticaja na svedoke, sumnje da može pobeći iz zemlje i uznemirenja javnosti”.

[adsenseyu1]

EKSHUMACIJA ZBOG TROVANjA?

KAKO smo saznali, ove nedelje nadležno tužilaštvo trebalo bi da proveri i sumnjivu smrt Miljanovog oca Zorana (na slici). Prema nezvaničnim informacijama, Miljan je tokom saslušanja u policiji priznao da je ocu sipao otrov u kafu, ali se još ne zna da li u toj priči ima istine. Tužilaštvo bi zbog toga trebalo uskoro da donese odluku o tome da li će i kad biti ekshumirano telo pokojnog Zorana.

Zoran Ranković umro je krajem oktobra. Komšije kažu da se sve desilo iznenada, tim pre, jer nije bio bolestan. Sahranjen je na seoskom groblju, a Miljan je, kako vele, “hteo da se baci u raku za njim”.- Zoran i Miljan su 27. oktobra zajedno ručali – priča strina Marina. – Miljan se tada ponudio da skuva ocu kafu. Zoran ju je popio i posle pola sata, nije mu bilo dobro. Umro je, očajnoj i iznenađenoj, majci na rukama. Lekari su konstatovali smrt, a Miroslava nije dala da se radi Zoranova obdukcija.

(J. D. Ljutić /Novosti)