NOVI DETALJI UBISTVA U NOVOM SADU: Ispaljeno 7 hitaca u Marka Markuša, sačekušu izvelo više ljudi!?

ubistvo

Foto: Fejsbuk/Marko Makrus

Za ubicom Marka Markuša (29), sinom nekadašnjeg funkcionera policije i šurakom košarkaša Darka Miličića koji je u petak uveče ubijen u sačekuši kod hotela “Sajam”, novosadska policija još uvek traga.

Kako se saznaje, nepoznati napadač ispalio je šest-sedam metaka iz pištolja.

– Povrede koje je zadobio bile su teške, jer su meci završili u gotovo svakom delu tela ovog mladića – otkriva dobro obavešten izvor za Novosti.

[adsenseyu5]

Veruje se da je napadač imao pomagače, a pretpostavlja se da su kola američkih registarskih tablica, kojih nema mnogo u Novom Sadu, pripadala upravo bivšem košarkašu Darku Miličiću koji se oženio njegovom rođenom sestrom.

On je izrešetan kada se peške sa treninga uputio ka parkiranom automobilu. Markuš je privatnim kolima odvezen u Urgentni centar, ali je ubrzo podlegao ranama uprkos naporima lekara Urgentnog centra da ga reanimiraju. Međutim, iz policije još nije potvrđeno ko ga je dovezao.

LISTA KRIVIČNIH DELA MARKA MARKUŠA: Za njega je zet Darko Miličić rekao da se “vratio na pravi put

Motiv njegove egzekucije traži se u ranijim sukobima koje je inicirao opasan momak sa novosadskog asfalta.

– Svi njegovi kontakti i poslovi se proveravaju. S obzirom na to da je bio neko ko veoma lako dolazi u sukobe i neprilike, upravo u tim odnosima treba tragati motiv za njegovo smaknuće. Ispituje se da li je eventualno ubistvo naručeno zbog nekih ranijih neraščišćenih računa i, ako jeste, ko stoji iza toga – kaže ovaj izvor.

On dodaje da se u istrazi proveravaju svi video-zapisi u okolini hotela, jer postoji mogućnost da je neka zabaležila detalj koji bi bio od pomoći u rešavanju ovog slučaja.

[adsenseyu1]

Markuš je od ranije poznat policiji, a 28. novembra je trebalo da u Višem sudu u Novom Sadu prisustvuje nastavku suđenju za incident koji se dogodio 2014. u Ulici Laze Telečkog.

Prvooptuženi Jovan Kecman (37), koji je u bekstvu, optužen je za pokušaj ubistva policajca Dalibora Bogdanovića Boće (40), dok se Markušu u tom postupku sudilo za nanošenje teških povreda Aleksandru Kovačeviću. On je to negirao, tvrdeći da je lokal napustio pre nego što se incident desio.

UBIJEN MARKO MARKUŠ, ŽESTOKI MOMAK SA DEBELIM DOSIJEOM: Drug Nikole Pekovića u čijem je autu juče pronađena droga i oružje

Ovom Novosađaninu se sudilo i zbog pokušaja ubistva Slobodana Milutinovića 1. jula 2012. ispred diskoteke “Đava” na Petrovaradinskoj tvrđavi. On je odmah posle toga pobegao, ali je uhapšen na aerodromu u Mađarskoj i isporučen Srbiji. Markuš je, četiri godine kasnije, oslobođen krivice.

ŽIVEO BRZO I RASKOŠNO: Mladić (29) ubijen u sačekuši je šurak Darka Miličića (FOTO)

[adsenseyu4]

(Dnevne.rs/Izvor: Telegraf.rs)

[adsenseyu2]