NOVI DETALJI U ISTRAZI SMRTI VOJNIKA U SKLADIŠTU “KARAŠ”: Razoružali ih pa IZREŠETALI, novo veštačenje!?

gardisti

Foto: Privatna arhiva

Zvanična verzija smrti vojnika u skladištu “Karaš” na Topčideru pada u vodu! Veštačenje pokazuje da je gardiste ubila treća osoba!

Dopuna forenzičkog nalaza u „slučaju Topčider“ nepobitno pokazuje da je vojnike Dragana Jakovljevića i Dražena Milovanovića razoružala i ubila treća osoba! Ovim je još jednom pobijena zvanična verzija vojnih istražnih organa, po kojoj je vojnik Jakovljević ubio kolegu Milovanovića, a potom izvršio samoubistvo.

[adsenseyu5]

Dopunom nalaza Centra za forenzička ispitivanja u Novom Sadu iz decembra 2016, koji je radio 3D forenzičku analizu, odgovoreno je na pitanja i dileme o zaglavljivanju metka u pušci pokojnog Milovanovića i o čauri broj 23, koja je pogodila Jakovljevića. Odgovori ukazuju na to da su vojnici ubijeni.

Nenad Šipka, direktor Centra, kaže da njihova rekonstrukcija „matematički, naučno, stručno i pravno pokazuje da je vojnike ubila treća osoba“.- Položaj čaure označene kao trag broj 23 ukazuje da ona nije mogla dospeti na mesto na kome je nađena da je vojnik Jakovljević pucao u sebe kratkim rafalom. Ona je mogla da dospe na tu poziciju jedino ako je treća osoba ispalila projektil. Takođe, barutne čestice nađene na Jakovljevićevoj uniformi ukazuju na to da je u njega pucano sa udaljenosti od 10 centimetara do jednog metra – kaže Šipka.
Inscenirali i čaure

Dopunski nalaz se bavio i do sada neobjavljivanim tragovima nađenim oko tela pokojnog gardiste Dražena Milovanovića, a Šipka objašnjava da se može zaključiti da je treća osoba inscenirala čaure koje su nađene oko tela.Prema zvaničnoj rekonstrukciji vojne istrage, Milovanović uzima pušku koja je pored njega i kratkim rafalima puca u vazduh, dozivajući u pomoć, sve dok puška ne zakoči i dok se čaura ne zaglavi u cevi, posle čega ispušta pušku iz ruku. Puška je nameštena za pojedinačnu paljbu.Šipka postavlja pitanje kako je onda moguće da je Milovanović prethodno iz puške pucao rafalnom paljbom.

Otkrivene nelogičnosti

– Puška je zatečena sa čaurom u cevi i metkom u okviru puške. Pored Milovanovićevog tela nađena su dva okvira – jedan sa 30 metaka, jedan sa 15. Prema navedenom, vojnik Milovanović puca kratkim rafalima i ispaljuje 13 metaka, vadi okvir sa 17 metaka, vadi dva metka iz tog okvira i prebacuje ih u prazan okvir, vraća u pušku okvir sa dva metka, ispaljuje jedan metak iz okvira, čaura mu se zaglavljuje, vraća regulator paljbe na pojedinačno i ispušta pušku. I to sve radi smrtno ranjen. To je nemoguće – tvrdi Šipka i dodaje da je Milovanović pogođen u kičmu i ruku i da sa takvim povredama nije mogao ni da puca, ni da menja okvire.

[adsenseyu4]

Ovo je dokaz da su ubijeni

Predrag Savić, jedan od advokata porodica žrtava, kaže da je dopuna forenzičkih nalaza nedvosmisleno pokazuje da je zvanična verzija o ubistvu i samoubistvu gardista fingirana i montirana:- Ovo je dokaz da su vojnici razoružani i ubijeni. Postavlja se pitanje ko ih je razoružao i ubio i zašto. Mi ne odbacujemo nijednu teoriju, kojih je mnogo. Nadamo se da će istraga suziti mogućnosti motiva. Tu nedostaje još mnogo informacija.

Kome su smetala naša deca pa ih pobiše?

Janko Jakovljević, otac pokojnog Dragana Jakovljevića, kaže da je žalosno i sramotno to što je 12 godina čekao nečiju volju.
– Od samog početka smo znali da su deca pobijena. Sada treba otkriti kome su deca smetala i zbog čega, kao i ko je nalogodavac svega toga. Nadam se da će se to isterati do kraja. Zahvalan sam premijeru Vučiću što je pokrenuo da se konačno dođe do istine i što smo zahvaljujući tome došli do činjenice da su Dragan i Dražen ubijeni, a što smo mi shvatili još pre 12 godina kada smo videli njihova tela – rekao je Jakovljević.

I Petar Milovanović, otac Dražena, kaže da su porodice znale da zvanična verzija nije tačna.- Živim za to da saznam pravu istinu i ne znam zbog čega se odugovlačilo sa tim. Nadam se da će onwa jednog dana izaći na videlo – kaže Milovanović.

(Dnevne.rs/izvor:Marija Ivanov,Kurir.rs)

[adsenseyu2]

[adsenseyu1]