NOVI DETALJI SVIREPOG ZLOČINA: Božidar posetio “KRVAVI” JABUKOVAC, nekoliko dana pre masakra

UBICA

Foto: fejsbuk

Božidar Dačić (77) juče je ubio sina Miroslava (57) i šuraka Pavla Živkovića, a snaju Goricu (55) ranio u masakru kakvo selo Barič ne pamti! Krvavi pir razjarenog austrijskog penzionera počeo je juče u 8 sati ujutru, a jedan detalj u priči o krvavom piru Božidara Dačića posebno je bizaran.

Kako su za “Blic” ispričali meštani Bariča, Božidar je nekoliko dana pre ovog trostrukog ubistva i samoubistva otišao u Jabukovac, selo u blizini rumunsko-srpske granice. Ovo selo, inače je poznato po masakru koji se u njemu dogodio 2007. godine. Te kobne godine duševni bolesnik Nikola Radosavljević ubio je devetoro ljudi!

Meštani Bariča i Dačićeve komšije kažu da niko nije uspeo da sazna zbog čega je Božidar otišao u ovo selo baš nekoliko dana pre nego što je i sam počinio masakr i svoju porodicu zavio u crno. Da li je želeo da se raspita o tom slučaju ili je sve samo puka slučajnost za sada je misterija…

 

[adsenseyu4]

Božidar Dačić je svoj krvavi pir juče započeo u sopstvenoj kući nakon još jedne svađe sa sinom i suprugom oko podele imanja i lokalne fudbalske utakmice. Dograbio je pištolj i njegova supruga Rada je odmah znala šta se sprema i dala se u beg. Prvi se na nišanu razjarenog penzionera našao njegov sin Miroslav, kog je ubio u zajedničkoj kući. Tada je zapucao i na Mirosavljevu ženu Goricu i teško je ranio.

Tu se nije zaustavio: istrčao je iz dvorišta i ubrzo sustigao svoju suprugu koja je pokušavala da se spase u kući svoje sestričine Verice Đokić. Međutim Boža je ubio i nju. Zatim je otišao kod šuraka Pavla i njega hladnokrvno upucao.

Da stvar bude još bizarnija, kao da se ne dešava ništa neuobičajeno, Dačić je seo na bicikl i uputio se ka obližnjoj crkvi sa oružjem u ruci.

zrtve

Foto: KURIR/Privatna arhiva, facebook

Usput je sreo Radeta, svog brata o ujaka i rekao mu:

“Sve sam ih pobio, ali kurva mi uteče. Idem da se ubijem”. Potom je krenuo ka dvorištu crkve.

– Mislio sam da će pucati i u mene. Međutim otišao je ka crkvi i nekoliko trenutaka kasnije začuo se poslednji hitac koji je ispalio sebi u glavu. Čuo sam to i odmah sam znao – ispričao je uznemireno za “Blic” Rade.

 

[adsenseyu1]

Motiv užasnog masakra bio je, naizgled, banalan. Kako pričaju meštani Bariča, ali i ubičin brat Rade, porodicu Dačić je već godinu dana razdirao sukob oko imovine.

Božidar, koji je imetak uglavnom stekao u Austriji, gde je godinama radio, bio je rešen u anmeri da svu svoju imovinu u Bariču – kuću u kojoj je počinio masakr i okolno dvorište – testamentom ostavi unuku Mališi, Mirosavljevom sinu. Međutim protiv te odluke pobunili su se Božina supruga Rada, ali i Miroslav i njegova žena Gorica.

Svađa je kulminirala u nedelju uveče, kada su se Miroslav i Božidar posvađali nakon lokalne utakmice.

– Godinu dana se tužio sa ženom oko te imovine. baš prošle nedelje su imali ročište u sudu. Radi je proces teško pao: koliko sam čuo, pozlilo joj je na tom suđenju. Uz to, imao je još jedan imovinski spor u porodici, koji se ticao zemljišta koje je kupio od šurakovog sina za 70.000 austrijskih šilinga. Nedavno je stigao porez koji je trebalo da plati za tu kupovinu i to ga je, takođe, razbesnelo – ispričao je Rade.

(Dnevne.rs/izvor:D.K.,Blic.rs)

 

[adsenseyu2]

[adsenseyu5]