NOVI DETALJI ISTRAGE UBISTVA U NIŠU: Smrskao ženi lobanju, pa izmislio razbojnike

saobraćaj

Foto: Tanjug.rs

Goran Živković (53) iz Medoševca optužen je da je prošle godine brutalno ubio svoju suprugu Jasminu Živković (48) tako što joj je smrskao lobanju sa 10 udaraca gvozdenom šipkom, a potom pokušao da inscenira razbojništvo.

Ovaj stravičan zločin dogodio se 3. oktobra 2016. godine. Živković se tereti za teško ubistvo „počinjeno iz bezobzirne osvete i drugih niskih pobuda“, zbog čega mu preti najstroža kazna od 40 godina zatvora!

Uzrok krvavog zločina je, kako se navodi u optužnici, Goranova patološka i sumanuta ljubomora zbog verovanja da ga je supruga varala sa drugim muškarcima i u Medoševcu, gde su živeli, i u Mariboru u Sloveniji, gde su radili.

 

[adsenseyu4]

Zločin se desio u ranim jutarnjim satima u porodičnoj kući u Medoševcu nakon što je Živković posumnjao da je supruga tokom večeri u više navrata pričala preko mobilnog telefona sa svojim navodnim ljubavnikom

U toku svađe najpre je polomio njen mobilni telefon a potom joj je prišao, dok je sedela na krevetu u spavaćoj sobi, i udario dva šamara.

– Nakon toga je u hodniku kuće pronašao gvozdenu šipku dužine 37 centimetara prečnika 2,7 centimetra, pa je vrativši se u spavaću sobu prišao oštećenoj koja je i dalje sedela u krevetu i zadao joj pet, šest udaraca po podlakticama obeju ruku s obzirom na to da je rukama pokušala da zaštiti lice. Onda se popeo na krevet i seo preko karličnog dela tela oštećene, okrenut prema njoj licem u lice, i pritom joj šipkom zadao više od 10 udaraca po glavi nanevši joj teške telesne povrede opasne po život – navode se stravični detalji u optužnici.

Jasmina je zadobila višestruke otvorene utisnute prelome kostiju lobanje sa povredom mozga, usleg čega je preminula na licu mesta.

Kako bi prikrio zločin, Goran se tereti da je najpre šipku bacio u septičku jamu u dvorištu, da je u kupatilu skinuo krvavu majicu i oprao ruke, a zatim ispreturao kuću da liči na pljačku.

Kako je naš list pisao, čim je tim iskusnih forenzičara niške policije ušao u kuću i počeo da analizira tragove, posumnjalo se u Živkovićevu priču koja je počela da se ruši kao kula od karata. A kada je u septičkoj jami u dvorištu pronađena šipka kojom je počinjeno ubistvo, njegova izmišljena priča ostala je bez argumenata, pa je, suočen s činjenicama, dva dana kasnije priznao zločin.

 

[adsenseyu1]

Sam se udarao da lažira napad

Optužen je da je glavom više puta udario u futer ulaznih vrata dnevne sobe i zid u hodniku kuće u nameri da povrede na glavi prikaže kao rezultat napada nepoznatih razbojnika. Potom je izašao ispred kuće i legao na betonsku stazu ispred ulaznih vrata dozivajući pomoć. Tu ga je nakon nekog vremena zatekao komšija kome je predstavio da je napadnut prilikom ulaska u kuću, da je pritom povređen i da se ničega ne seća.

(Dnevne.rs/Izvor:Branko Janačković,Blic.rs)

 

[adsenseyu2]

[adsenseyu5]