NOVE RIGOROZNIJE MERE: Većina objekata se zatvara za vikend, a PRODAVNICE?

KORONA

FOTO: TANJUG/SAVA RADOVANOVIĆ

Vlada Srbije prihvatila je predlog medicinskog dela kriznog štaba i dala zeleno svetlo za nove rigoroznije mere za borbu protiv epidemije kovida 19 kojim se dalje skraćuje radno vreme pojedinih objekata.

Ugostiteljski objekti i objekti uslužnih delatnosti moći će da rade samo do 17 sati radnim danima, a vikendom neće raditi uopšte, jedna je od novih mera, koje je predložio Krizni štab, a koje će vlada usvojiti na sednici u četvrtak.

Nove mere stupiće na snagu od petka, 4. decembra, dakle važiće od ovog vikenda, a na snazi bi trebalo da ostanu dve nedelje od usvajanja.

Novo radno vreme:

  • Apoteke, benzinske pumpe za točenje goriva i dostava hrane putem kurira mogu da rade neograničeno, sedam dana u nedelji
  • Prodavnice prehrambene robe mogu da rade svaki dan do 21 sat, uključujući i vikend
  • Pijace radnim danima mogu da rade reglularno, a vikednom od 6 sati ujutru do 15 časova
  • Ugostiteljske i trgovinske firme, restorani, kafići i barovi, klubovi, tržni centri, igraonice, kladionice, prodavnice i svi drugi prodajni objekti radiće radnim danima do 17h, vikendom neće
  • Kozmetički i frizerski saloni, saloni lepote, fitnes centri, teretane i vežbaonice, spa centri i bazeni mogu da rade radnim danima do 17 sati, a vikendom ne mogu uopšte da rade (od petka u 17 sati do ponedeljka u 05 ujutru).

Time je radno vreme mnogim objektima dodatno “skraćeno” za jedan sat radnim danima, uz zabranu rada vikendom.

 

(Dnevne.rs/mondo.rs)