NOVE MERE KOJE RAZMATRA KRIZNI ŠTAB! Skraćivanje radnog vremena, prelazak na onlajn nastavu…

korona

IZVOR: TANJUG/ZORAN ŽASTIĆ

Zbog postepenog povećanja broja zaraženih korona virusom, Krizni štab razmatraće pooštravanje mera za suzbijanje zaraze.

Pojačana kontrola kafića i ugostiteljskih objekata planira se narednih dana, kako bi se kontrolisalo da li se poštuju epidemiološke mere, nošenje maski i rastojanje, potvrđuju za MONDO iz Kriznog štaba.

Osim toga, komunalna preduzeća u pojedinim gradovima će vršiti dodatni nadzor kapela, jer je uočeno da se epidemiološke mere na sahranama sve manje poštuju

Mere će se za sada svoditi na pojačanu kontrolu primene postojećih odredbi.

PROČITAJTE JOŠ

MOGU LI PRENETI VIRUS OSOBE KOJE SU PRIMILE DVE DOZE VAKCINE? Doktorka Darija razrešila nedoumice

“Sigurno će biti pojačana kontrola kafića, kako bi se videlo da li se krše mere, ima li rastojanja i slično. Na sahranama se epidemiološke mere često krše, pogotovo u manjim gradovima, zbog čega će komunalni radnici ići u češće kontrole”, nezvanično saznajemo iz Kriznog štaba.

Ipak, ako broj zaraženih nastavi da raste, sigurno će biti donete nove mere, odnosno ponovo će doći do pooštravanja.

“Za sada sigurno neće biti popuštanja mera, niti povećanja broja ljudi u bisokopima ili na utakmicama. Ako se ovakva situacija nastavi, nove mere će sigurno biti donete. Moguće je ako ovo potraje još neki dan, da će biti i skraćivanje radnog vremena i prelazak na online nastavu“, kažu iz Kriznog štaba.

Nije potvrđeno kada će biti održana nova sednica Kriznog štaba, dok je epidemiolog Predrag Kon juče na Fejsbuk nalogu upozorio na sve lošiju situaciju.

PROČITAJTE JOŠ

PROVOKATIVNI POTEZ ALBANACA, SRBI UZNEMIRENI! Postavili albanske zastave usred srpskog sela kod Gnjilana (FOTO)

“Ne može se ignorisati pogoršanje epidemiološke situacije, posebno u Beogradu. Ukoliko se nastavi pogoršanje, moraće da se pooštre mere, kako bi se sprečio novi talas”,napisao je dr Kon.

Uprkos imunizaciji i vakcinaciji, broj novozaraženih iz dana u dan kreće se od 1.500 do 2.000. Prema poslednjem preseku, zabeležen je skok broja zaraženih za dan, sa oko 1.800 u utorak na gotovo 2.500 u sredu.

Osim toga, ima gotovo 3.500 hospitalizovanih i skoro 142 pacijenata na respiratorima.

bolnica

Foto: Printscreen/RTS

Epidemiolog prof. dr Branislav Tiodorović potvrdio je za štampane medije da ćemo za pet do sedam dana imati pravi uvid, jer tada prolazi inkubacija onih koji su bili na zimovanju i žurkama.

 

(Dnevne.rs/Mondo.rs)