NOVA PRAVILA I UPOZORENJA ZA DEMONSTRANTE: Paprene kazne za sve koji blokiraju saobraćaj zbog cena goriva

kazne

Foto: Policija će posebno nadgledati najveće saobraćajnice Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Protesti zbog cene goriva već danima blokiraju saobraćaj u Srbiji, a od danas su na snazi nova pravila i upozorenja za demonstrante, saznaje Telegraf.rs.

Policijski službenici upozoravali su jutros vozače koji su blokirali saobraćajnice na posledice do kojih njihovi potezi mogu da dovedu, od kojih su najozbiljnije opasnost od saobraćajnih nesreća i lančanog sudara, kao i moguće kazne za nepropisno parkiranje.

Kazneni poeni i zabrana upravljanja vozilom za demonstrante Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Saobraćajna policija je od jutros tražila od demonstranata da uklone vozila koja su preprečila put, a da je neko odbio, čekala bi ga ozbiljna kazna. Osim novčane kazne od 20.000 do 40.000 dinara, one koji se ogluše o naredbu očekuje i zabrana upravljanja motornim vozilom u trajanju od najmanje 3 meseca i 6 kaznenih poena.

VUČIĆ O PROTESTIMA: „Kako to da niko ne kaže ‘Alal vera Vučiću, imamo najnižu cenu hleba’“

Policija je jutros samo upozoravala one koji odbiju da uklone vozilo da će naknadno biti procesuirani za načinjen prekršaj. Ako protestanti misle da su se “izvukli” skidanjem tablica sa vozila – nisu, jer će policijski službenici naći njihovu registraciju na registarskoj nalepnici.

Pripadnici policije posebno će kontrolisati blokade na Slaviji, Brankovom mostu, saobraćajnice kod Dragiše Mišovića, Pančevački most i Gazelu.

(Dnevne.rs/Izvor: Telegraf.rs)

1 Comment on "NOVA PRAVILA I UPOZORENJA ZA DEMONSTRANTE: Paprene kazne za sve koji blokiraju saobraćaj zbog cena goriva"

  1. Sram vas bilo robovlasnici… pustili ste policiju da hapse decu zbog protesta. A i policija treba da se srami, vi ste tu da sluzite narodu a ne politicarima. Pa kada ste tako jaki i silni sto ne oterate siptare sa kosova nego hapsite decu sto se bore da bi svi imali bar malo bolji zivot. Srbijo jadna si i bedna! Zasta sam se ja borio, ja ovakvu robovsku srbiju nisam. Pozvao bi sve moje ratne vojne invalide da se pridruzimo ovoj deci i da pomognemo koliko god mozemo.

Comments are closed.