NOVA MITROVICA: Albanski lideri Hoće da grade po severu Kosovske Mitrovice, gde većinski žive Srbi (VIDEO)

Kosovo

Foto: Printscreen/instagram

Lider kosovskog PDK-a Kadri Veselji planira gradnju stambenih zgrada u Kosovskoj Mitrovici, ali i sa strane Ibra na kom se nalaze Srbi!

Televizija RTK je došla u posed projekta pod nazivom “Nova Mitrovica“, a izvori kažu da ga je pre nekoliko meseci smislio upravo Kadri Veselji.

Sem renoviranja stadiona “Adem Jašari”, izgradnje akva-parka i stambenih objekata oko veštačkog jezera, Veselji je osmislio i da gradi preko reke Ibar.

U selima Suvi Do, Gušavce i Vinarce, u blizini reke Ibar, ali i u njihovoj dubini, prema planu Veseljija bi trebalo da budu pravljenje stambene zgrade u visokogradnji.

RUSKA VOJSKA POTVRDILA: U Srbiju stižu…

Takođe, u ovoj oblasti očekuje se izgradnja škola, sportskih terena i medicinskih centara. Projekat takođe predviđa uređenje korita reke Ibar, pešačkog i biciklističkog prostora.

S jedne strane, ovaj projekat se proteže od Mitrovice do Bošnjačke Mahale i Zvečana, a sa druge strane nastavlja se na Zupče i Košutovo. Da bi se taj plan realizovao, cela oblast bi trebalo da bude proglašena za visoku građevinsku zonu.

Projekat će predstaviti Demokratska stranka Kosova u Skupštini opštine Mitrovica. U četvrtak je Veselji posetio stadion “Adem Jašari” u Mitrovici, gde je i predstavio projekat za kompletno renoviranje.

Veselji je ponovio svoj stav da neće biti podele Kosova.

DOKLE VIŠE?! Navijači tvrde – UEFA ima dvostruke aršine! Drugi kažu – kazna je blaga!

Interesantno je da na videu granica između centralne Srbije i pokrajine nije predstavljena kao državna…

(Dnevne.rs/Pravda.rs/izvor: Kossev)