NOVA DRAMA U SRBIJI: Držao suprugu kao taoca šest sati u igraonici (INFO)

uvidjaj

Foto: Ikustracija/ zandarmerija

Pripadnici žandarmerijskog odreda Niš rano jutros savladali su naoružano lice koje je satima držalo bivšu suprugu kao taoca u jednom ugostiteljskom objektu u centru grada. Kako saznaje “Blic”, napadač N.S (60) je iz okoline Beograda.

Sinoć oko 22 časa, postupajući po prijavi građana, policija je u bašti jednog ugostiteljskog objekta u Ulici Prijezdina, u centru Niša, nadomak Saborne crkve, zatekla osumnjičenog N.S. koji je vređao bivšu suprugu i pištoljem, koji je držao u ruci, primoravao da bude pored njega i razgovara sa njim.

Videvši da imaju posla sa talačkom situacijom, pripadnici niške policije su obezbedili mesto događaja, a angažovan je i pregovarački tim iz Niša koji je primenom različitih metoda pokušavao da osumnjičenog ubedi da pusti bivšu suprugu.

Pregovarački tim je bio na licu mesta, a drama je trajala do kasno u noć. Žandarmerija je angažovana oko 00:30 i korišćene su samo šok-bombe, saznaje “Blic”.

Naoružani napadač je pucao iz revolvera, ali niko nije povređen.

Nakon tročasovnog pregovaranja pripadnici žandarmerije su, uz upotrebu šok-bombe i fizičke snage savladali N.S. a u munjevitoj interevenciji policije niko nije povređen.

Po odobrenju osnovnog javnog tužioca u Nišu, osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 časova zbog sumnje da je izvršio krivična dela izazivanje opšte opasnosti, nasilje u porodici i nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Policija se zahvaljuje građanima i stanarima okolnih zgrada na saradnji i razumevanju, saopštila je niška policija.

[adsenseyu1]                   [adsenseyu1]

(Blic)