NOSTALGIJA ZA MLADOŠĆU: Vojislav Šešelj iz Hrtkovaca “ruši” haški sud

Hrtkovci

Kuća u Školskoj ulici, koju je Vojislav Šešelj pazario / Foto Gugl map – strit vju

Lider radikala potvrdio da je kupio kuću u sremskom selu i da će u njoj biti štab za odbranu. Komšije oduševljene zbog mog dolaska. Nekretninu sam platio 40.000, a ne 20.000-30.000 evra, kako se priča.

– KUPIO sam kuću u Hrtkovcima zato što mnogo volim taj kraj. Kupio sam je zbog nostalgije za mladošću – potvrdio je juče, za “Novosti”, Vojislav Šešelj, lider Srpske radikalne stranke.

Vest da je Šešelj kupio kuću u mestu u kojem je, prema presudi Haškog tribunala, počinio zločine protiv čovečnosti, zbog kojih je osuđen na deset godina zatvora, izazvala je burne reakcije, ali se lider radikala na njih ne osvrće.

MIROSLAV LAZANSKI: Ovo je dokaz da je NATO 1999. godine…

– Komšije u Hrtkovcima su oduševljene zbog mog dolaska – tvrdi Šešelj, i naglašava da će se tim povodom sutra obratiti novinarima u Skupštini Srbije.

Hrtkovci

Foto: Tanjug/youtube

Kuća koju je kupio Šešelj nalazi se u Školskoj ulici, u centru Hrtkovaca, na svega 300 metara od katoličke crkve Svetog Klimenta. Povodom spekulacija medija o sumi koju je izdvojio za kuću kaže:

– Nije tačno da sam je platio između 20.000 i 30.000 evra. Dao sam za nju 40.000 evra.

Kako saznajemo, lider radikala kuću u mirnom sremskom selu kupio je da mu tu bude štab za sudske procese koje planira da pokrene protiv Haškog tribunala. Šešelj je i ranije najavljivao da namerava da se žali na osuđujuću presudu pred Mehanizmom za međunarodne krivične sudove u Hagu.

ULTIMATUM IZ EU – OD SRBIJE SE OČEKUJE SAMOUBISTVO: Ovih 7 uslova treba da ispunimo i nestanemo!

Lider radikala je nedavno, na Đurđevdan, hteo da održi miting u Hrtkovcima, a potom su kontramiting najavili DS, LVS, LDP, pa je policija zabranila sve skupove, zbog mogućnosti da izbiju incidenti. Šešelj je stigao do sela u blizini – Jarka, kratko se obratio okupljenima, a potom vratio u Beograd.

radikali

Foto: Fonet

HRVATSKA ZASTAVA

ŠEŠELj je nedavno izazvao i incident sa hrvatskom delegacijom koja je bila u poseti našoj zemlji. On je izjavio da je gazio hrvatsku zastavu, zbog čega su predstavnici te zemlje odmah napustili Beograd. Međutim, ne postoji nijedan svedok niti video-snimak koji dokazuje da se to i dogodilo.

(Dnevne.rs/Izvor: D.B.M.,novosti.rs)