“NIŠTA OD NJEGA NIJE OSTALO, SVE JE SMRSKANO”: Supruga nastradalog Gorana koji je ispao iz saniteta i poginuo o detaljima jezive nesreće

nesreća

Foto: RTS, privatna arhiva

Pacijent Goran Mitić (56) iz Vranja poginuo kada se vozilo Hitne pomoći, čiji je vozač preticao preko pune linije, sudarilo sa šleperom na magistrali Vranje-Niš

Od mog Gorana ništa nije ostalo, ispao je iz kola Hitne pomoći i pregažen je nasred magistrale. Idem do kraja, tužiću odgovorne u Zdravstvenom centru u Vranju, jer su oni krivi za njegovu smrt. Ovako priča očajna Slađana Mitić iz sela Donje Trebešinje kod Vranja, čiji je muž Goran (56) nastradao u sudaru u Grdeličkoj klisuri u nesvakidašnjoj saobraćajnoj nesreći.

Goran, koji je pre mesec i po dana imao moždani udar, u petak je iz bolnice u Vranju poslat kolima Hitne pomoći u Niš na dodatne analize. Nesreća se dogodila oko 20 časova kod Džepa u Grdeličkoj klisuri, na putu Vranje-Niš, prilikom njihovog povratka iz Niša.

Divljao na putu

– Vozač saniteta je najverovatnije krenuo da pretiče preko pune linije, ali kada je video vozilo iz suprotnog smera, da bi izbegao direktan sudar, vratio se u svoju traku i udario u šleper. Od siline udarca, Mitić je ispao iz saniteta na magistralu, a potom je na njega naletelo vozilo i pregazilo ga – kaže izvor Kurira i dodaje da je Mitić preminuo na mestu, dok je medicinska sestra lakše povređena. U nezgodi je učestvovalo još jedno teretno vozilo makedonskih oznaka koje je udarilo u zaštitnu ogradu.

CARINSKI SLUŽBENIK RUTINSKI JE UŠAO U AUTOBUS i sve je bilo u redu dok nije došao do sedišta 35 i 36. Tada je pozvao pojačanje (FOTO)

Kuća Mitića iz okoline Vranja zavijena je u crno.

– Sin mi rekao da je sanitet mnogo brzo išao, da je udario u taj šleper i da je Goran ispao iz kola. Čula sam da je odmah poginuo i da je potom preko njega prešlo jedno vozilo – priča očajna supruga Slađana Mitić i dodaje:

– Ništa od njega nije ostalo. Sve je smrskano! Tužiću Zdravstveni centar u Vranju, makar se i zadužila. Teraću do kraja, dok sam živa, da isteram pravdu jer ovo je neizdrživo.

Vozač u pritvoru

Rođaci kažu da još ne znaju kako se dogodila nesreća.

– Kako je moguće da pacijent ispadne iz vozila, zašto je vozač toliko žurio kada je Goran samo išao na pregled – pitaju se naši sagovornici. Goran, inače otac troje dece, sahranjen je juče.

PENZIONISANI EPISKOP KAČAVENDA OPET PODIGAO JAVNOST NA NOGE: Božićnu liturgiju služio u manastiru Sveta Petka (VIDEO)

Nadležni iz Zdravstvenog centra nisu hteli da se oglašavaju. Vozaču saniteta (40) određen je pritvor.

MILOMIR MARIĆ ostao ZATEČEN: Evo šta mu je voditelj REKAO U SRED EMISIJE (VIDEO)

(Dnevne.rs/Izvor: Kurir.rs, Tanja Stevanović)