Niš je na nogama, još odzvanjaju rafali automatske puške u noći: Ovako se odigrao nezapamćeni obračun… (FOTO)

nis

Foto: Telegraf

Niška policija savladala je i uhapsila I.P. (32) koji je noćas oko 2.45 na Trgu kralja Milana ispred kafića „Manila“ iz automatske puške ranio tri osobe.

– Pucnjavi je prethodio sukob u kafiću između I.P. i dvojice mladića koji su sa njim bili u društvu sa radnicima obezbeđenja zbog čega su sva trojica udaljena iz objekta.

I.P. se ubrzo vratio sa automatskom puškom iz koje je ispalio više hitaca u pravcu radnika obezbeđenja (30) koji se nalazio ispred kafića.

nis

Foto: Telegraf

Osim njega lakše je ranjen i još jedan tridesetsedmogodišnji mukarac koji se zatekao ispred kafića. Tokom pucnjave sa I.P. su bila i dvojica koje su radnici obezbeđenja sa njim udaljili iz kafića – navodi se u sapštenju policije.

Pripadnici policije koji su bili u redovnoj patroli na Trgu Kralja Milana odmah su intervenisali ali je I.P. pucao na njih kada je ranio policijskog službenika M.M. (31) koji je pokušao da ga razoruža bez upotrebe oružja skočivši na osumnjičenog. Prilikom te intervencije lakše su povredjena još dvojica policajaca.

Policijski službenici su potom odgovorili na napad i I.P. ranili u predelu desne noge, razoružali ga i sprečili tragičnije posledice.

Po nalogu Višeg javnog tužilaštva, kako dalje navodi policija, I.P. je određeno zadržavanje do 48 sati zbog sumnje da je izvršio krivična dela teško ubistvo u pokušaju i nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija i on će uz krivičnu prijavu biti priveden nadležnom tužiocu.

nis

Foto: telegraf

(Dnevne.rs /Izvor: D.K., Telegraf)