Nikolić: Ako se saglasimo o konačnom rešenju za Kosovo i Metohiju, ubeđen sam da bismo i u mom mandatu ušli u EU!

Sankcije
O predlogu konačnog rešenja za Kosovo i Metohiju razgovarao sam sa Aleksandrom Vučićem i pre nego što ode u Vladu, taj dokument će morati da ima njegovu punu podršku, rekao je predsednik Nikolić

BEOGRAD – O predlogu konačnog rešenja za Kosovo i Metohiju razgovarao sam sa Aleksandrom Vučićem i pre nego što ode u Vladu, taj dokument će morati da ima njegovu punu podršku, jer ne bi imalo nikakvog smisla da iz Predsedništva ode bilo koji materijal sa kojim premijer ne bi bio saglasan, rekao je predsednik Srbije Tomislav Nikolić.
Ja ne želim rivatitet sa Vladom, a ako je neophodno da izađem pred građane i kažem koliko je teško rešenje za Kosovo i Metohiju, kao što je to Vučić uradio obrazlažući ekonomsku situaciju, spreman sam da preuzmjem taj rizik, kazao je Nikolić za Televiziju Prva.

To treba da bude predlog za konačni dogovor sa Albancima i ukoliko bismo imali obostranu saglasnost, ubeđen sam da bismo i u mom mandatu ušli u EU. To pitanje treba otvoriti odmah, pa šta bude. Ako nas neće bez priznanja, neka kažu, izjavio je Nikolić.

Govoreći o tome zbog čega je svoju sudbinu vezao za Vladu, predsednik Srbije je istakao da je to podsticaj Vladi, bez obzira što ne podržava svaki njen potez.

[adsenseyu4]

Predmijer radi dobro, a ja samo želim da pomognem da Vučić provede Vladu kroz sva iskušenja i da se ne oseti da u njoj ima i ministara koji rade na ličnoj promociji i prave greške, naglasio je Nikolić.

Prema njegovim rečima, komesar za evropsku politiku susedstva i pregovore o proširenju Johanes Han nije direktno rekao da moramo da priznamo Kosovo, već da nikada nećemo ući u EU dok ne rešimo odnose sa Prištinom.

Kada je reč o sankcijama Rusiji, on je otvoreno rekao da sada možemo da vodimo svoju politiku, ali kada budemo u EU moraćemo da poštujemo i sprovodimo njene odluke.

Nikolić je kazao i da nema želju da razgovara sa Vojislavom Šešeljem, zbog toga što je on uradio nešto što u Srbiji niko ne razume.

Srbija bi razumela da se obračuna sa mnom, pa i da me ubije, ali ne može da razume pretnje da će se osvetiti mojoj deci i unucima, istakao je Nikolić.

Na pitanje da li bi Ivica Dačić mogao da ga pobedi na narednim predsedničkim izborima, Nikolić je rekao da predsednik SPS nikada nije dobro prolazio na izborima na kojima je on učestvova, “pa neće ni sada”.

[adsenseyu1]

(Novosti)

 

 

 

 

(Novosti)

2 Comments on "Nikolić: Ako se saglasimo o konačnom rešenju za Kosovo i Metohiju, ubeđen sam da bismo i u mom mandatu ušli u EU!"

  1. Bez komentara..

  2. Значи спреман си да предаш Косово и Метохију издајицо.

Comments are closed.