NIJEDNA ZVANIČNA INFORMACIJA OD SUBOTE: Zašto se ćuti o gripu u Nišu?

grip

Foto: Dnevne.rs/PIxabay

Epidemija gripa u Nišu je prijavljena u petak, a od subote nije moguće doći ni do jedne zvanične informacije od nadležnih institucija.

To je u jutarnjem programu Prve televizije rekla reporterka Ivana Marković.

“Verovali ili ne, najnovije informcije su od subote, dakle od podneva tog dana nema nijedne nove informacije, bar ne zvanično potvrđene. Novinari pričaju između sebe, delimo informacije, ali one su sve nezvanične“, navela je.

Kako je istakla, od prijave epidemije u petak, niko iz Instituta za javno zdravlje u Nišu se nije javljao na telefon.

“Od subote prestaje komunikacija i sa Kliničkim centrom u Nišu, njihov portparol se ne javlja na telefon, a telefoni direktora Zorana Radovanovića su nedostupni. Došla sam do direktora Infektivne klinike, ali on nije dobio dozvolu da govori, bar je tako rekao“, istakla je.

Reporterka je dodala i da postoji nezvanični podatak da se na Intektivnoj klinici nalazi 38 pacijenata, od toga 11 je na respiratorima, a na Dečjoj klinici se nalazi šestoro dece, kod kojih još nije potvrđen nijedan tip virusa.

Porodica Nešković potpuno slomljena zbog smrti blizanca (2) kom je virus oduzeo život: Dobili su ih teškom mukom, a sada i sestra ima grip (FOTO)

“Od smrti devojke 2. februara, do danas, prijavljeno je pet smrti od posledica komplikacija u vezi sa gripom, a u noći između subote i nedelje preminuo je policajac iz Niša, ali niko iz Kliničkog centra nije potvrdio tu informaciju, iako kažu da je primljen na Infektivnu kliniku pre desetak, 12 dana i da je bio na respiratoru“, dodala je.

Prema njenim rečima, evidentno je da broj obolelih raste.

TAJNI PLANOVI za BALKANSKE KAMPOVE! AZILANTI, MARŠ IZ EU! Danska DEPORTUJE migrante NAZAD u SRBIJU?!

“Ambulante i domovi zdravlja su puni. Zbog čega se ćuti o gripu i zašto se niko iz Instituta za javno zdravlje, a epidemija je, ne javlja i zašto se niko iz Kliničkog centra ne javlja, je nepoznanica. Znamo da je 11 osoba na respiratorima, a ukupno 38 leži na Infektivnoj klinici“, zaključila je reporterka Prve televizije.

(Dnevne.rs/Izvor: b.92, Prva)