NEZAPAMĆEN INCIDENT NA PRUŽNOM PRELAZU: Umesto da sačeka da se rampa podigne, bahati mladić izašao iz auta i POLOMIO BRANIKE (VIDEO)

pruga

FOTO: SCREENSHOT

Snimak na kom se vidi mladić kako autom prelazi pružni prelaz i pored toga što je rampa spuštena, parkira se nekoliko metara dalje, a onda se vraća i lomi prvo jedan a onda i drugi branik osvanuo je pre nekoliko dana na tviteru.

Ovaj snimak, kako tvrdi osoba koja ga je postavila na društvene mreže, načinjen je na pružnom prelazu u selu Majur kod Šapca.Meštani tvrde da se svakodnevno suočavaju sa bahatim vozačima na pružnom prelazu, te da su ovakve scene učestale.

Umesto polomljenih, postavljeni su novi branici. Ja sam video obe polomljene. Jedna stoji tamo bačena, druga ovamo. Ja ne znam ko je to bacio. Voz prolazi i svira a vozači gladaju i nemaju pojma šta se događa jer rampe nigde nema – priča meštanin Majura.

Međutim, kako kažu meštani koji žive u blizini pruge, ovo je slika koji gledaju svaki dan. Nervozni vozači ne čekaju da se podigne rampa, već prolaze ispod nje.Zbog nervoze, na njihovom udaru nađe se i stajalište namenjeno putnicima koji čekaju putnički voz za Loznicu.

 

– Nije se jednom desilo da udaraju nogama u stajalište. Mi koji živimo ovde to svaki dan gledamo. Lome sve što im se nađe na putu, a o prolasku dok je spuštena rampa da ne govorim – priča meštaninin koji ne želi da se predstavi jer se i sam brine za svoju bezbednost.

Rampa koju je polomio nervozni mladić kog su snimile sigurnosne kamere, ubrzo je poravljena, ali u Železnicama Srbije napominju da je ovo veoma čest slučaj i da svakodnevno menjaju delove koje su polomili vozači nasilno pokušavajuću da prođu između dok su branici spušteni. Međutim, slučaj da nervoza dođe dotle da se fizički obračunavaju sa rampom, nije do sada zabeležen.

POJEDINI TURISTI OTKAZUJU LETOVANJE U CRNOJ GORI: Užasan prizor, pojavile se slike (FOTO)

– Mi godišnje imamo 4.000 polomljenih branika. Dakle, to je deset dnevno. Tako da možete da zamislite koliko je to česta pojava – kaže Nenad Stanisavljević iz Infrastrukture železnice Srbije.

U selu Majur, gde se dogodio ovaj incident koji je završio na tviteru, kažu da to uglavnom čine mladi. Ovakav čin osuđuju navodeći da time ugrožavaju i sebe i druge.  Ja ne mogu da verujem da to vidim. Ne znam da li je taj dečko svestan da ugrožava i svoj ali i tuđe živote – kaže meštanka Majura vidno razočarana zbog snimka koji je videla.

         

(Dnevne.rs /Izvor: Mirjana Grubelić Čvorić, Blic)