NEVIĐENA ZAVRZLAMA: Šta se STVARNO desilo s čuvenim genetičarom STOJKOVIĆEM i njegovom lepom zamenom?

genetičar

Glavni protagonisti priče koje nema: Stojković i Ljujić, Foto: Printscreen

Profesor dr Miodrag Stojković nije smenjen sa mesta šefa Katedre za matične ćelije na Fakultetu medicinskih nauka u Kragujevcu, kaže dr Vladimir Jakovljević, dekan ovog fakulteta.

Dodaje da se o smeni i ne razmišlja i tako će biti sve dok dr Stojković eventualno ne odluči drugačije.

Informacije o smeni poznatog genetičara sa čelnog mesta katedre koju je i osnovao podigle su veliku prašinu u javnosti. Poznati naučnik navodno je smenjen odlukom dekana i na to mesto je postavljena koleginica sa iste katedre Biljana Ljujić.

– Jedan naš razgovor i operativni dogovor, po svemu sudeći, dobio je neke druge konotacije i, čini mi se, bespotrebno je ispolitizovan – kaže dr Jakovljević.

On pojašnjava da mu je profesor Stojković kazao da će u narednom periodu imati dosta obaveza van matičnog fakulteta te da su se zato dogovorili da koleginica privremeno rukovodi katedrom, odnosno operativno ga menja dok je on odsutan. Dekan je trebalo da profesorku Ljujić imenuje za Stojkovićevog zamenika.


– To je jedina istina, sve ostalo su podmetanja. Posle svega što se čulo, pričalo i pisalo odlučio sam da i taj dogovor stopiram sve dok se ponovo ne vidim i popričam sa profesorom Stojkovićem – kaže dekan.

MIROSLAV LAZANSKI: NATO pred velikim porazom zbog S-400!

Profesor Stojković je šef katedre za genetiku na osnovnim i doktorskim studijama. Dekan napominje da je on veliki stručnjak i brend kragujevačkog Medicinskog fakulteta i da je velika želja da on tu i ostane i svojim ogromnim znanjem i ubuduće doprinosi razvoju ove obrazovne institucije. Takođe, planiran je i za rukovodioca Centra za matične ćelije koji je u izgradnji.


Profesor Stojković se nije javljao na mobilni telefon. Prema nezvaničnim informacijama, nalazi se u inostranstvu.

A ŠTA JE SA NJEGOVOM ZAMENOM?

Podsetimo, javnost je putem medija obaveštema o smeni profesora Stojkovića, na čije mesto je, navodno, postavljena profesorka Ljucić, koja je, prema pisanju nekih medija, automatski podnela ostavku…

 Prof. dr Biljana Ljujić, koja je nakon smene našeg čuvenog genetičara dr Miodraga Stojkovića došla na mesto šefa katedre za matične ćelije na Fakulteta medicinskih nauka (FMN-u) u Kragujevcu, podnela je ostavku. Ona je to mesto imenovana odlukom dekana FMN, dr Vladimira Jakovljevića.


Prof. dr Ljujić oglasila se saopštenjem u kojem objašnjava zašto se odlučila na takav korak:

– Poštovani, mesto šefa katedre sam prihvatila nakon pismene saglasnosti prof. Stojkovića. Doktorirala sam iz oblasti matičnih ćelija pod mentorstvom prof. Stojkovića, bila na usavršavanju u Engleskoj u Njukaslu, napisala knjigu iz iste oblasti, specijalista sam imunologije, i u proceduri za dobijanje subspecijalizacije iz Kliničke genetike. Da moje delo i ime ne bi bilo izvrgnuto ruglu, podnela sam ostavku što možete proveriti na sajtu Fakulteta kao i moj CV. S poštovanjem prof. dr Biljana Ljujić – napisala je ona.

SRBI, BOSANCI, HRVATI, ŠTA MISLITE O ŠAULIĆU? Ne glumite zapad, ovo je Balkan, ovde se GINE PO KAFANAMA…

Ostaje nejasno, da li je zaista u pitanju nesporazum širokih razmera ili je u međuvremenu došlo do nekih dodatnih “konsultacija” koje će ostati nepoznanica za javnost…

Šta vi mislite?

(Dnevne.rs/Espreso.rs/Izvor: Novosti)