NEVEROVATNO: Bivši ministar u Vladi Srbije postao BESKUĆNIK

beskućnik

Foto: printscreen/youtube

Slobodan Vuksanović, nekadašnji ministar prosvete u vladi Vojislava Koštunice, živi kao beskućnik!

Ovaj nekada visokopozicioni političar i doktor nauka, kako saznaje Kurir, našao se na ulici posle razvoda i gubitka profesorskog posla.

Njega su zamrznutog i gladnog nedavno u parku na klupi, po prijavi građana, pronašli lekari iz najbližeg doma zdravlja.

[adsenseyu4]

– Čovek je bio u jednom beogradskom parku na velikom minusu usred noći. Bio je sav iznemogao, tresao se od hladnoće, na sebi je imao samo tanku jaknu, a pored njega je bio ranac. Jedan od prolaznika je primetio čoveka kako satima sedi na klupi i rešio je da to prijavi dežurnoj službi najbližeg doma zdravlja. Ekipa je ubrzo stigla, uverila se da nije pijan, već vrlo slab i iznuren. Nije uopšte ni krio da je već registrovan kao beskućnik, ali mu je bio veoma neprijatno. Kod sebe nije imao dokumenta, ali je rekao i kako se zove i da je bio ministar i univerzitetski profesor. Ispričao je da je skoro izgubio posao, da se u međuvremenu razveo i da se iselio iz zajedničkog stana – ispričao je izvor Kurira.

Prema navodima sagovornika, lekari koji su pokušali da mu pomognu u parku su ga tek tada prepoznali.

– Nije ličio na sebe. Bio je vrlo zapušten. Molio je da ga ne vode u prihvatilište za beskućnike u Kumodraškoj ulici, gde je mogao da se okupa, ugreje i jede. Odmahivao je rukom i govorio da ima prijatelja kod kojeg može da prenoći. Dao je adresu. Međutim, kad su tamo stigli, zatekli su gotovo straćaru, ali je on insistirao da ga tu ostave. Nisu imali kud, pa su se tu i rastali – otkrio je sagovornik Kurira.

[adsenseyu5]

(Dnevne.rs/Alo.rs /Izvor:Kurir.rs)

[adsenseyu2]

[adsenseyu1]