NEVEROVATNA VREMENSKA PROGNOZA ZA SRBIJU: Pre 2 dana smo se smrzavali na – 10, uskoro nas očekuje čak + 15, a zatim NOVO ZAHLAĐENJE! (INFO)

vreme

pixabay

Osetno toplije jučerašnje vreme prava je najava natprosečnih temperatura iza ovo doba godine, koje nas čekaju tokom cele nedelje.

Zahlađenje stiže tek u sledeći ponedeljak, ali prvi pravi sneg još nije ni na vidiku. Meteorolog Đorđe Đurić ističe  da će ove nedelje vreme u Srbiji biti daleko toplije nego prethodne.

– Već danas očekuju nas dnevne temperature iznad proseka, a to znači od osam do 14 stepeni u celoj zemlji.

Nešto više oblaka očekuje se na severu uz moguće kratkotrajne kiše. U utorak sledi novo naoblačenje sa kišom na severu, ali ostaje toplije vreme od 10 do 15 stepeni – naglašava Đurić.

Kako kaže, malo zahlađenje očekuje se u utorak. – Strujanje južnog vetra sa Mediterana doneće prodor hladnijeg vetra sa severozapada, što znači da će biti između osam i 12 stepeni. U sredu će doći i do smanjenja oblačnosti pa su mogući i sunčani intervali, s tim što će na jugu i istoku biti i kiše – podvlači Đurić.

U drugoj polovini sedmice zadržaće se i dalje toplo vreme za ovo doba godine.

Od četvrtka do nedelje i dalje će temperatura biti iznad proseka odnosno oko 10 stepeni s prohladnim jutrima od nula do jednog stepena. U petak će doći do priliva toplijeg vazduha sa Mediterana, što će doneti novo otopljenje do 15 stepeni uz moguća naoblačenja.

Sutra je je Vavedenje Presvete Bogorodice: Sveta Prečista uslišuje molitve, ako nemate decu jednu stvar obavezno uradite

Tako će biti i u subotu da bi u nedelju došlo do postepenog pada temperature uz mogućnost da se kiša ponegde pretvori u sneg i susnežicu. Dalji pad temperatura očekuje se i sledećeg ponedeljka i utorka uz kišu, susnežicu i sneg – objašnjava Đurić. Ipak, još se ne zna kada će pasti prvi pravi sneg.

– Još nije ni na vidiku, pošto će se naizmenično smenjivati toplije i hladnije vreme sa padavinama. Oko 10. decembra postoje uslovi za sneg, ali pitanje je da li će biti pravi ili kao nedavno kada se nije mnogo zadržao – zaključuje Đurić.

(Dnevne.rs /Izvor:  M. Tašković, Blic)