NEVEROVATNA PROGNOZA ZA SRBIJU: Uskoro će biti 27 stepeni, a onda – temperaturni šok! (GRAFIKON)

sunce

Foto ilustracija: Dnevne.rs /pixabay

Ako ste mislili da je kraj sa temperaturnim iznenađenjima, ako jedva čekate toplo vreme, letnju garderobu – rano ste se poradovali.

Jer, nakon ovog hladnog talasa koji traje već nekoliko dana, sledi otopljenje, ali onda opet dolazi ciklon koji će sa sobom doneti pad temperature i kišu.

Danas je jutro bilo hladno, mestimično sa slabim mrazem, po kotlinama sa kratkotrajnom maglom. Tokom dana malo i umereno oblačno i toplije. Duvaće slab i umeren zapadni i jugozapadni vetar. Jutarnja temperatura biće od -4 do 2, najviša dnevna od 10 do 15 stepeni.

Uveče u severnim, tokom noći i u većini krajeva očekuje se naoblačenje mestimično sa kišom, pojačanim severozapadnim vetrom i manjim padom temperature.

 

[adsenseyu4]

 

ZA PET DANA PROMENA – OGROMNA

Narednog četvrtka, 27. aprila, ćemo imati temperature od 26, 27 stepeni Celzijusa, ali već dan kasnije sledi drastičan pad, ponegde i za 15 stepeni. U ovakvim stvarima, pošto je naredni vikend relativno daleko, treba s dozom rezerve uzeti vremensku prognozu, ali je velika verovatnoća da će se ovakav scenario i ostvariti.

Naoblačenje će stići sa severozapada Evrope u noći između četvrtka i petka, zahvatiće prvo Vojvodinu, Beograd, a onda će se spustiti i južnije.

Niš će imati nešto veću temperaturu u petak, i proći će sa manjim zahlađenjem, ali nas ponovo čekaju kiše.

Printksin: www.yr.no

Od ponedeljka do četvrtka ćemo moći da uživamo u toplom vremenu, sa temperaturama između 20 i 26 stepeni u većem delu Srbije.

Printksin: www.yr.no

Dobra stvar u svemu je što ovoga puta neće pasti sneg…

Printksin: www.yr.no

[adsenseyu1]

(Dnevne.rs /Izvor: Telegraf)

[adsenseyu2]