NEVEROVATNA ODBRANA VLASNIKA TOPIONICE U BORU: Nisam pretapao zlato nego mobilne telefone (INFO)

zlato

Foto ilustracija: Dnevne.rs /pixabay

– Osumnjičeni je priznao da je topionica njegova, ali je negirao da je sirovina od koje su topili zlato ukradena iz RTB „Bor“, kao i da je prosuo bure sa kiselinom kako bi uništio tragove.

Borska policija uhapsila je meštanina D. G. (50) nakon što je došla do saznanja da je on držao ilegalnu topionicu zlata nedaleko od tog mesta

D. G. tvdri da je pretapao stare mobilne telefone i tako dobijao čisto zlato – saznajemo iz istrage, koja je u toku.

[adsenseyu5]

Da podsetimo, policija je nakon otkrivanja ilegalne topionice ostavila patrolu da je čuva radi daljeg uviđaja, ali se bure sa kiselinom prosulo i uništilo mnoge dokaze.

Ispituje se i da li ima odgovornosti patrole, ili se bure samo prosulo.

Bila je Tošetova devojka, posle tragedije se udala, rodila dete, evo kako sada izgleda! (VIDEO) (FOTO)

– Otkrili smo D. G. jer je on već odranije poznat policiji zato što je nedavno uhvaćen sa dve tone sirovine za topljenje koja potiče iz pogona RTB-a.

Sada su nas do njega doveli tragovi DNK koji su pronđni u ilegalnoj topionici, a forenzički potvrđuju da su njegovi.

PILI SOPSTVENI URIN DA BI PREŽIVELI: Srbin i Maltežanin nakon dva dana bez hrane i vode, pronađeni kako vise sa LITICE (FOTO)

Za sada smatramo da su pretapane sirovine iz RTB-a, kao i da su u toj radnji učestvovali i zaposleni u RTB-u, ali će dalja istraga pokazai istinu – saznajemo od nadležnih.

Policija je protiv D. G. podnela prijave zbog držanja opasnih materija, teške krađe i nelegalnog držanja oružja, nakon čega mu je određen pritvor do 48 sati.

[adsenseyu4]

(Dnevne.rs /Izvor: S.M.B., Alo)

[adsenseyu2]