NEVEROVATAN RAZLOG: Vlasnik kafane u Pozarevcu odbio da posluži SRPSKE VOJNIKE

vojnici

Foto: Tanjug

Dvojica pripadnika Vojske Srbije nisu bili usluženi u jednom kafiću u Požarevcu samo zato što su nosili uniforme, saopštio je Vojni sindikat Srbije.

Kako se navodi, do toga je došlo jer vlasnik ugostiteljskog objekta “ne voli vojsku i, kako kaže, on u svom kafiću određuje pravila i da srpski vojnici tu nisu dobrodošli.“

– S obzirom na to da se radi o najgoroj vrsti diskriminacije, ali i uvrede simbola Vojske Srbije i same države Srbije i grube povrede ljudskih prava zagarantovanim Ustavom, pozivamo sve nadležne inspekcije i institucije da reaguju i preispitaju rad ovog objekta.

[adsenseyu5]

Ne zaboravimo da su se slične stvari dešavale u Hrvatskoj i Sloveniji devedesetih godina i da su tako krenuli nemili događaji.

Doživeli smo da u Srbiji srpski vojnik ovakvim postupcima bude građani drugog reda, a i potpuno je nenormalno da nekome u Srbiji, smeta srpska uniforma, iako mu je u toj državi omogućeno da radi i zaradi kroz ugostiteljsku delatnost – navodi se u saopštenju.

UBICA JE MUŠKO IZ KUĆE MARJANOVIĆA: Proročica otkriva ko je u bio Jelenu

Vojni sindikat Srbije je naveo da će pokrenuti sve pravne mehanizme zaštite časti i dostojanstva pripadnika Vojske Srbije koje zastupa oko ovog događaja i zahteva od nadležnih da protiv vlasnika objekta pokrenu postupak utvrđivanja odgovornosti, kako prekršajne tako i krivične.

„Previše je on fin, takvi su NAJGORI“: Bane Mojićević napustio ženu i decu!

[adsenseyu4]

(Dnevne.rs/Balkanspres.com/Izvor:B92)

[adsenseyu2]

3 Comments on "NEVEROVATAN RAZLOG: Vlasnik kafane u Pozarevcu odbio da posluži SRPSKE VOJNIKE"

  1. pa kad vidi čovek ko je šef države,vojske i ministar odbrane i ja bi ih izbacio.

  2. Odmah tog vlasnika isterati iz Srbije. Na radnom mestu nema pravo diskriminisati bilo koga, osim onih koji su na neki način opasni za ostale, recimo potpuno pijan čovek i sl.

  3. Ko je vlasnik kafane, Šiptar ili Srbin? Ko god da je, odmah bi mu ukinuo dozvolu za točenje alkoholnih pića, dozvolu za rad, zatvorio kafanu i proterao ga iz Srbije i kada izađe, poništio pasoš da više nikada ne može da uđe u Srbiju! Koja je to bitanga!!!

Comments are closed.