NEVEROVATAN PODATAK: Nećete verovati koliko u Srbiji očevi ne znaju da nisu prave tate deci

Foto: Dnevne.rs/pixaay

Foto: Dnevne.rs/pixaay

Svaki treći muškarac u Srbiji koji uradi test očinstva, sazna da nije otac svog deteta, pokazuje šokantna statistika DNK analiza.

U našoj zemlji svake godine 450 muškaraca proverava da li je u biološkoj vezi sa deteom koje smatra za svoje, a oko 150 sazna bolnu istinu.

[adsenseyu4]

Na testiranje uglavnom dođu očevi koji sumnjaju u vernost svojih žena ili im “crv sumnje” ubaci okolina.

Stručnjaci smatraju da glavni uzrok ove poražavajuće statistike leži u sve češćim prevarama i paralelnim vezama, pa često ni sama žena ne zna ko joj je napravio dete.

– Na našem institutu godišnje se obavi oko 200 testova spornog očinstva, a statistika pokazuje da oko 70 muškaraca koji se testiraju u našoj laboratoriji dobiju rezultat koji isključuje njihovo očinstvo – kaže dr Oliver Stojković za Informer.

Seksolog dr Gordan popović smatra da, čim muškarac ozbiljno posumnja da nije biološki otac deteta, to pokaže i DNK analiza.

– Vrlo osetljiva tema i podjednako bolna i za dete i za oca. U praksi sam imao situacije kada žena održava paralelnu vezu van braka, zatrudni i prosto mora da prećuti prevaru. Ali moram da naglasim da isto tako u većini slučajeva muževi to osete i brzo saznaju bolnu istinu – objašnjava dr. Popović.

[adsenseyu5]

(Dnevne.rs/Kutaknet.com /Izvor: Alo/Informer)

[adsenseyu2]

[adsenseyu1]