NEVERICA: Iz sefa beogradske policije nestalo više od 80.000 evra (INFO)

Foto: Wikipedia / Dickelbers

Prema podacima N1, pre desetak dana, nadležni su, tokom provere, primetili da iz jednog od sefova u PU za Grad Beograd nedostaje veća količina deviza, oduzetih od osumnjičenih tokom hapšenja.

Odmah je kontaktiran i Sektor unutrašnje kontrole MUP-a Srbije, pošto pristup sefovima imaju samo pojedini zaposleni u toj policijskoj zgradi. Istraga o nestanku više od 80.000 evra je u toku.

OBRATITE PAŽNJU Bolest koja kosi sve pred sobom, naročito žene: Ako primetite ove simptome, odmah se obratite lekaru! (INFO)

U MUP-u Srbije su potvrdili saznanja za N1 i rekli da je posle kontrole čuvanja i postupanja sa oduzetim predmetima u krivičnom ili prekršajnom postupku, koju je sprovela Policijska uprava za Grad Beograd, utvrđeno da u kasi Uprave kriminalističke policije nedostaje 88.700 evra, koji su oduzeti u toku pretkrivičnog postupka.

O slučaju je obavešten Sektor unutrašnje kontrole MUP-a Srbije. Po nalogu nadležnog tužilaštva, obavljenni su razgovori sa više policijskih službenika koji su imali kontakt sa navedenim novcem ili metalnom kasom u kojoj je čuvan.

O svemu je dostavljen izveštaj nadležnom tužilaštvu.

   

(Dnevne.rs, sputniknews)