NEVERICA: Dok je Krizni štab brojao mrtve, duga kolona išla je ka Novom Beogradu (VIDEO) (FOTO)

vozila

Foto: Youtube screenshot

DOK virus korona puni odeljenja intenzivne nege i seje smrt po Srbiji, mnogi se i dalje oglušuju o apele nadležnih i ponašaju se kao da nije uvedeno vanredno stanje.

Dokaz tome je gužva na putu Surčin – Novi Beograd koju smo zabeležili danas oko 15:30 časova, samo sat i po pred početak policijskog časa.

Dugačka kolona vozila snimljena je dok je Krizni štab iznosio podatke o jednom od najcrnjih dana epidemije u našoj zemlji, kada je potvrđeno još 292 slučaja i sedam novih smrtnih ishoda.

OBA PLUĆNA KRILA SU MU ZAHVAĆENA! Kontroverzni srpski biznismen na respiratoru! (FOTO)

Na beogradskim ulicama i u parkovima i danas je bilo dosta onih koji šetaju, uprkos svakodnevnim upozorenjima stručnjaka da ostanu kod kuće, izuzev onih koji rade i u slučaju nabavki namirnica.

maska

Foto ilustracija: Dnevne.rs /pixabay

Za sve ostale, preporuka je i izvan policijskog časa, kada je apsolutno svima zabranjeno kretanje, da ostanu kod kuće, a na snazi je i zabrana okupljanja više od dve osobe u javnom prostoru, kako bi se izbeglo širenje korona virusa.

Deo Beograđana je ipak danas izašao da prošeta, pojedinačno ili sa nekim, porodično sa decom ili sa kućnim ljubimcima.

Dosta njih je šetalo Knez Mihailovom ulicom, a na Trgu Republike je bilo i dece koja se voze biciklama, trotinetima i rolerima.

Iako “policijski čas” traje od 17 do pet časova ujutru, stručnjaci stalno apeluju na građane da se uzdrže i ostanu kući i u periodu bez apsolutne zabrane kretanja, kako ne bi ugrozili svoje zdravlje, ali i doveli u pitanje živote svojih najbližih i svih drugih ljudi.

 

(Dnevne.rs, Tanjug)