NESTVARNO: Šta se to večeras nadvilo nad Zrenjaninom?!

nebo

Foto: Youtube/Printscreen/Zoran Kostic/Twitter/Vojvodina Meteo

Večeras je na nebu iznad Zrenjanina zabeležen neverovatan prizor. Zastrašujući tamni oblak se nadvio nad ovim gradom koji je uplašio lokalno stanovništvo.

Kako su ranije meteorolozi najavili, posle prolećnih temperatura za vikend, u Srbiji će se u noći između utorka i srede dogoditi drastična promena vremenskih uslova.

Prema podacima Republičkog hidrometeorološkog zavoda (RHMZ), temperatura u Loznici je danas u roku od samo sat vremena, između 14.00 i 15.00, pala za neverovatnih 11 stepeni, sa 19 na samo osam.

Snažno nevreme zahvatilo je i prestonicu gde je duvao jak olujni vetar koji je najavio obilne padavine. U kratkom vremenskom periodu temperatura je sa 15 stepeni pala na 8.

Slično je bilo i u ostalim delovima Srbije. Snažno nevreme zahvatilo je i prestonicu gde je duvao jak olujni vetar koji je najavio obilne padavine. U kratkom vremenskom periodu temperatura je sa 15 stepeni pala na 8.

U Kaću je olujni vetar nosio krovove sa zgrada.

U toku noći sa utorka na sredu i u sredu biće osetno hladnije i vetrovito, u centralnim i južnim delovima Srbije mestimično stvaranje snežnog pokrivača visine od 5 do 20 cm, a na planinama i više uz snežne nanose, dok će na severu padavine prestati. Od četvrtka udari severozapadnog vetra biće u slabljenju.

Zahlađenje sledi nakon nekoliko dana sa prolećnom temperaturom. Prvog dana februara sa 18 stepeni oboren je rekord od kada se meri temperatura.

Vladimir Đurđević, klimatolog sa Instituta za meteorologiju PMF-a, kaže da su visoke temperature posledica klimatskih promena, ali i da je zima na samom kraju.

     

(Dnevne.rs/izvor: Srbija Danas.com)